Yardım seferberliği

Yardım seferberliği

Ramazan ayının bereketi ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye başladı. Yardım dernekleri Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahipleri için düzenledikleri yardım çalışmalarını hızlandırdı

Dernekler ve yardım kuruluşları Konya'dan 100'e yakın ülkeye yardım götürüyor. Ramazan ayının gelmesiyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan yardımlar da arttı. Pek çok yardım kuruluşu bu ayda artan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Konya'da hizmet veren yardım kuruluşları, Konya'dan topladığı nakdi ve ayni yardımları dünyanın 10'larca ülkesine ulaştırıyor. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ilke içinde 81 ilde iftar sofralarına katkıda bulunarak ihtiyaç sahiplerinin karınlarını doyuruyor. Dernek ayrıca pek çok ülkeye yardım götürüyor. İHH ise 95 ülke ve bölgede, Türkiye’de 81 ilde ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıracak.

CANSUYU GERÇEK MUHTAÇLARA ULAŞTIRIYOR

Cansuyu Derneği, Ramazan çalışmalarını sürdürüyor. Kurulduğu tarihten bu yana Ramazan aylarında yardım organizasyonları düzenleyen Cansuyu, hayırsever vatandaşların emanetlerini bu Ramazan ayında da gerçek muhtaçlara ve mazlum coğrafyalara ulaştırıyor. Yurt içinde ve dünyanın farklı bölgelerinde yardım faaliyetlerini gerçekleştirecek olan Cansuyu, başta kriz bölgelerine, İslam coğrafyasında mağdur olanlara, muhtaçlara, mültecilere, yetimlere, zulüm altında yaşama tutunmaya çalışanlara umut ışığı olacak. 2018 Ramazan Organizasyonu kapsamında konuşan Cansuyu Derneği Konya Temsilcisi İsmail Tozan, “Cansuyu olarak Ramazan ayında hayırsever vatandaşlarımızın yaptığı bağışları, fitreleri, hayırları muhtaçlara ulaştırmaya devam ediyoruz. Bizim insanımız hassasiyeti özellikle Ramazan aylarında daha da artıyor, hayır ve hasenatı çoğaltıyor. Fitre ve zekâtlarını muhtaç insanlara ulaştırmamız için bize emanet ediyorlar.” dedi. Bu yardımları Türkiye’de ve dünyanın muhtaç bölgelerinde dağıtacaklarını dile getiren Tozan, on binlerce aileye gıda paketi yardımında bulunup iftar sofralarına misafir olacaklarını belirterek, “6639'a BAGIS yazıp SMS atarak 10 TL bağışlayabilir ve kardeşlerimize destek olabilirsiniz” dedi.

“Kazancımız, Allah için verdiğimizdir.” sloganıyla Ramazan Organizasyonlarını gerçekleştiren Cansuyu, Kumanya bedelini 90 TL, iftar bedelini de 10 TL olarak belirledi. Cansuyu Derneği gıda yardımlarının yanı sıra temiz su sıkıntısı yaşanan bölgelerde su kuyuları açmaya devam edecek.

İHH  95 ÜLKE VE BÖLGEDE FAALİYETTE

Çeyrek asrı aşkın bir süredir her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ilk elden ulaştıran İHH, bu yıl yine yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürerek toplamda 3 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor. Ramazan’da “Paylaşmanın Tam Vakti” sloganı ile beş kıtaya uzun yolculuklar yapacak olan İHH ekipleri, ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, mültecilerin, yetim ailelerinin kapılarını çalacak, Ramazan bereketini uzak iklimlere taşıyacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yetimler ile ailelerine destek olunacak, yetim iftarları düzenlenecek, yetimlere eğitim yardımları yapılacak, bayramlık giysiler hediye edilecek, kumanyalar dağıtılacak, iftar sofraları kurulacak, ihtiyaç tespit edilen durumlarda yetimler için nakdi yardımlarda bulunulacak. İHH, bu Ramazan ayında, dünyada 95 ülke ve bölgede, Türkiye’de 81 ilde ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıracak. 100 bin kişi, hayırseverlerin fitre ve fidye bağışlarından faydalanacak. İHH’ya emanet edilen zekatlar da yine yıl boyunca olduğu gibi Ramazan ayında da muhtaçlara ulaştırılacak. 2018 yılında belirlenen fitre bedeli ise 19 TL. 100 TL olarak belirlenen kumanya paketleri, yurt içinde ve yurt dışında toplamda 300 bin adet olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Yardımlar; gıda, temizlik malzemeleri, elbise ve çocuklara özel çikolata, oyuncak ve bayramlık kıyafet olarak dağıtılacak.

DOST ELİ YETİMLERE KUCAK AÇIYOR

Kumanya bedelini 150 TL olarak açıklayan Dost Eli Derneği; yurt içi çalışmalarında ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinde iftar sofraları açacak. Dernek çalışmalarına gönüllü destek veren ev hanımlarının hazırladığı yemeklerle aileler ziyaret edilecek ve yapılan iftarla bu evlerde güzel bir birliktelik sağlanacak. Hastane acil servislerinde gözlem altında bulunan hasta yakınlarına iftar kumanyası dağıtılacak. Dernek ayrıca;  Konya’nın yakın çevre ilçelerinde bulunan yetimlere bayramlık kıyafetler hediye ederek yüzlerce çocuğun yüzünü güldürecek. Dost Eli Derneği yurt dışı Ramazan çalışmalarını ise; Nijer, Burkina Faso, Zimbabve, Togo, Benin, Komor Adaları, Moro, Etiyopya, Somali, Bosna Hersek de gerçekleştirecek. Bu ülkelerde iftar yemeği, gıda dağıtımları ve nakdi yardımlar yapılırken özellikle yetim evlerinin ihtiyaçları giderilecek. Ayrıca özellikle Afrika’da yapımı devam eden su kuyuları ve mescitlerden tamamlanmış olanlar faaliyete açılırken bu çalışmalara yenilerini eklemek için yer tespitleri yapılacak. Rida İnsani Yardım Derneği, AYDER İnsani Yardım Derneği ve hayırseverlerin yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıran pek çok dernek ramazan ayı nedeniyle çalışmalarını hızlandırdı. Ramazan bereketi yoksulların yüzünü güldürüyor.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum