Yapılandırmada son haftaya girildi

Yapılandırmada son haftaya girildi

Torba yasa kapsamında Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi borcu bulunan özel ve tüzel kişiler için başlatılan yapılandırmada son 1 haftaya girildi.

Selçuklu Belediyesine, Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi borcu olan vatandaşlara faizsiz ve taksitle ödeme kolaylığı 1 Aralıkta doluyor. Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi’nin ikinci taksitinin son ödeme süresi 1 Aralık’ta sona eriyor. Selçuklu Belediyesince yapılan açıklama kamuoyunda “Torba Yasa” olarak bilinen 6552 sayılı “İş Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılması ile bazı alacakların yeniden yapılandırması” hakkında kanun kapsamında yeniden yapılandırma işlemlerinden faydalanmak için son günün 1 Aralık olduğu hatırlatıldı. Söz konusu kanun kapsamında; ev, işyeri, arsa, arazilere ait Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi borcu olan tüm gerçek ve tüzel kişiler, borçlarını yeniden yapılandırabilecekler. Yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşların 1 Aralık 2014 tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Başvuruların, Selçuklu Belediyesi Emlak Servisine bizzat gelerek ya da https://tahsilat.selcuklu.bel.tr e-Belediye adresinden yapılabileceği belirtildi. Konuyla ilgili olarak şu açıklamalara yer verildi:

“Yapılandırma tarihine bakılmaksızın ilk taksit ödemesi Aralık ayında başlayacak olup, kanun kapsamında 30 Nisan 2014 tarihine kadar olan Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi borçları yapılandırılabilecek. Gecikme zammı ve faiz borçları silinerek yapılandırma işlemi gerçekleştirilecek. Vatandaşlar borçlarını 6-9-12-18 ay taksitler halinde ödeyebileceği gibi peşin ödeme de yapabilecekler. Belediye veznelerinden yapılan peşin ödemelerine Maximum, World, Paraf kredi kartlarına 6, Bonus kredi kartına ise 3 taksit yapılacak. Ayrıca e-Belediye web sitesi üzerinden Maximum ve Paraf kartlarına 6 ay taksitle ödeme yapılabilecek ve kredi kartı ile yapılan ödemelerde vade farkı alınmayacak.”

Yapılandırılan Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi borç ödemelerinin, Selçuklu Belediyesi hizmet binası içindeki veznelere, KOSKİ binasındaki Selçuklu Belediyesi veznelerine, Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halk Bankası vezne ve ATM’lerine komisyon ücreti ödemeden TC kimlik numarası ya da mükellef sicil numarası ile yapılabileceği, ayrıca T.C. Ziraat Bankası Konya Şubesi TR-1100 0100 0168 3699 4815 5001 nolu IBAN numarasına, PTT şubelerinden 474142 nolu posta çeki hesabına ödemelerin yapılabileceği açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.