Yapılandırmada son hafta yoğunluğu

Yapılandırmada son hafta yoğunluğu

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanun 19.08.2016 tarihli ve 29806 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanması ile yüz binlerce vatandaş yapılandırma için kamu kurum ve kuruluşlarına akın etmişti.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanun 19.08.2016 tarihli ve 29806 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanması ile yüz binlerce vatandaş yapılandırma için kamu kurum ve kuruluşlarına akın etmişti. 1 Eylül 2016 Perşembe günü başlayan yapılandırma başvuruları ise 31 Ekim 2016 tarihinde sona eriyor. Yapılandırma başvuruları için son günlerin yaklaşması ile birlikte vatandaşlar kamu kurum ve kuruluşlarına akın etti. Maliye, Sosyal Güvenlik Kurulu gibi kurumlarda yapılandırma başvuruları nedeniyle yoğunluk yaşanıyor. Başvuruların son gününün ileri bir tarihe erteleneceği söylentisi dillendirilirken konu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Yetkililer yapılandırma başvurusunda bulunacak vatandaşların işlemlerini son güne bırakmama çağrısı yapıyor.

YAPILANDIRMA NELERİ KAPSIYOR?

 Kanun kapsamında borcunu peşin ya da taksitli ödemek isteyenler, 31 Ekim 2016 tarihine kadar başvurabilecekler. Borcunu peşin ya da taksitli ödemek isteyenler ise ilk ödemeyi 2 Ocak 2017 tarihine kadar yapabilecekler. Söz konusu Kanun ile şu düzenlemeleri imkan sağlanıyor: “30.06.2016 tarihi itibariyle gecikmiş vergi borçlarında Yurt İçi ÜFE oranında güncelleme, Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Trafik Para Cezalarında önemli indirim, Peşin ödemelerde Yurt İçi ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca yüzde 50 indirim, Vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının yüzde 50’sinin silinmesi, Varlık Barışı,Vergi ihtilaflarının sulh yoluyla sonlandırılmasında yüzde 80’e varan indirim, İşletme kayıtlarının cezasız ve faizsiz olarak gerçek duruma uygun hale getirilmesi, Eczanelerde cezasız faizsiz stok düzeltme, Matrah ve vergi artırımında vergi incelemesinden muafiyet,İnceleme ve tarhiyat safhasındaki borçlar için yapılandırma, Beyan edilmemiş gelirler ve kazançlar için pişmanlıkla cezasız ve faizsiz beyan, Yapılandırılan borçları kredi kartı ile ödeme, 6552 sayılı Kanun kapsamında devam eden borçların yeniden yapılandırılması, Vadesi 31.12.2011 tarihinden önce olan 50 TL ve altındaki borçların silinmesi.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.