Sabit Horasan

Sabit Horasan

Yanlıştan dönmek!

Yanlıştan dönmek!

Haftalar geçiyor ahlar, vahlar arasında.

 

Daha bitmiş bir şey yok, lig devam ediyor ama, Osmanlıspor ve Antalyaspor maçlarında kaçırılan galibiyete yanmamak elde değil. Hani  1 puana sevinenler olmuştu, o karşılaşmalara.

Ya Bursa maçına ne dersiniz…

Evet Bursaspor içinde önemli bir karşılaşmaydı. Kalan 3 hafta da zor maçlara çıkacak olan ev sahibi ekibin kaybetmesi büyük tehlike demekti Bursaspor adına.

Nitekim Atiker Konyaspor’un ilk yarıda sergilediği o korkak futbol ev sahibi ekibin işini kolaylaştırdı. Tıpkı ilk yarıda Konya’da oynanan maçta olduğu gibi.

Bir yerde Konyaspor teknik adamlarının yanlışları Bursaspor’u galibiyete götürdü.

İnanmıyorsan kaybedersin. Sonuç ortada.

Defalarca yazdık.

Teknik adamlar sanırım akıl tutulması yaşıyorlar.

Haftalardır tek bir katkısı olmayan Fofana üzerinde ısrar etmek neyin nesi anlamak zor.

Eto’o ile maça başlıyorsan, onun önünde gol atabilecek, özellikle deplasman maçlarında fizik gücüyle yararlı olabilecek bir Jahoviç’i sahaya ilk 11’de çıkartmamak intihar değil mi?

İsteksiz, fizik olarak hala hazır bir görüntü vermeyen Volkan’ı  tercih etmek doğru mu?

Kısacası, Konyaspor teknik adamları böyle istediler ve Bursa deplasmanında alınacak 1 puan kaçtı gitti.

 

Maça ev sahibi ekip daha iyi başladı.

Cezalı olan Moke ve Miloseviç ile sakat olan Ömer Ali’den yoksun olan Konyaspor’da teknik adamlar Vedat’ı ilk 11’de tercih etti. Hani tecrübesizliği, maç eksiğine rağmen  çok da kötü değildi. Katkı sağlamaya çalıştı.

İlk dakikalarda, Konyaspor’un ezik futbolundan yararlanarak  topa daha çok sahip olarak oyunu Konyaspor yarı alanına yıkan ve etkili bir futbol oynayan Bursaspor karşısında Atiker Konyaspor ise, rakibin baskısı sonucu pas hataları ve dolayısıyla da basit top kayıpları yaşadı.

Ancak, iyi kapanan Konyaspor rakibi duran toplar dışında uzun süre ceza alanına sokmadı.   

Pozisyon üretemeyen ve gol ümidi duran top organizasyonlarına kalan Atiker Konyaspor’da Eto’o  15. dakikada ilk kez topla buluştu. Bu dakika aynı zamanda Konyaspor’un rakibin baskısını kırarak ileriye  çıkmaya başlamasının başlangıcıydı.

Bursaspor 30. dakikada Musa Show, 35. dakikada da Ertuğrul ile Konyaspor defansının kademe hataları sonucu iki gol bularak devreyi önde kapattı.

 

İkinci yarıda Konyaspor teknik adamları yanlıştan dönerek Eto ve Fofana’nın yerine oyuna Jahoviç ve Orkan’ı alarak başladı.

Yeşil-beyazlılar, rakibin pas oyunu ve dar alanda etkili olması sonucu sıkıntılı anlar yaşasalar da ilerleyen dakikalarda kendi futboluna dönerek cesaretle  rakibin üzerine gitmeye başladı. Aslında en başta yapılması gereken buydu.

Her iki takımında bir’er topunun direkten döndüğü ikinci 45 dakikanın ikinci bölümünde ev sahibi ekibi sıkıştıran Kartallar, 86. dakikada Jahoviç ile penaltıdan durumu 2-1’e taşıyarak beraberlik için ümitlendi.  

Bu dakikadan sonra maçın 7 dakika uzatılmasıyla oyuna iyice ağırlığını koyan Atiker Konyaspor, biraz da telaştan olsa gerek pozisyonlar üretilmesine karşın beraberlik golünü bulamadı ve sahadan yenik ayrıldı.

Elbette ki daha 3 maç var. Rakiplerden Osmanlıspor ve Gençlerbirliği’nin yenilmesiyle avantaj Konyaspor’da.

Bu nedenle Bursaspor yenilgisinin ardından Karabükspor maçı büyük önem kazandı.

Ama, kadrosu ne kadar yeterli olmasa da kaybedeceği bir şey olmadığı için rahat futbol oynayan Karabükspor karşısında, Bursaspor maçının ilk yarısındaki korkak futbol tekrarlanırsa sonuç Konyaspor adına hiçte iyi olmaz.

Hatta, 33. hafta da iç sahada oynanacak Göztepe maçı hiç hata götürmez. Herkes bu bilinç içerisinde olmalı.

Uyarmak bizden.  

 

--

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR