Yandaş Sendikanın Listesine Göre Müdür Ataması İddiası

Yandaş Sendikanın Listesine Göre Müdür Ataması İddiası

Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, okul müdürü atamalarına ilişkin, "İktidara yakın sendika tarafından liste verilmiş ve bu listeler atanmıştır." dedi.    Malatya’da okul yöneticilerinin sona eren değerlendirme...

Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, okul müdürü atamalarına ilişkin, "İktidara yakın sendika tarafından liste verilmiş ve bu listeler atanmıştır." dedi.

    Malatya’da okul yöneticilerinin sona eren değerlendirme süreci sonrasında gerçekleşen okul müdürü atamaları protesto edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen Türk Eğitim-Sen Malatya Şubesi üyeleri adına açıklama yapan Şube Başkanı Ekrem Şenol, okul yöneticilerinin değerlendirme sürecinin sona erdiğini ve puanlarının açıklandığını söyledi.

    Değerlendirme sonucunda iktidara yakın sendikanın üyelerine yüksek puan verildiğine işaret eden Şenol, öğretmen, okul aile birliği başkan ve başkan yardımcısı, öğrenci değerlendirmesinden yüksek puan alan okul yöneticilerinin, Milli Eğitim müdürü ve İlçe Milli Eğitim şube müdüründen düşük puan aldıklarını savundu.

    Okul müdürü değerlendirme sürecinde 100 puan üzerinden 75 puan alan eğitimciler müdür olarak atandığını söyleyen Şenol, "Geçtiğimiz günlerde İl Milli Eğitim Müdürü’nü ziyarete gittiğimizde kendisine kaygılarımızı iletmiştik. Buna karşın müdür bey 'Ben hiçbir okul müdürünü tanımıyorum. Şube müdürlerini de tanımıyorum. Okul müdürünü onlar da tanımıyor' demişti. Kesinlikle biz hiçbir okul müdürünü görüşünden dolayı cezalandırmayacaklarını söylemişti. Söz vermişti. Ancak dün yayınlanan okul müdürü atama listesine bakıldığında bunun aksini gördük. Şube müdürleri tanımadan nasıl okul müdürleri hakkında puan vermiştir? Danıştay halbuki şube müdürlerinin değerlendirmesini iptal etmişti. Buna rağmen suç işlediler. Kasıtlı olarak sendikamız üyeleri cezalandırılmıştır. İktidara yakın sendika tarafından liste verilmiş ve bu listeler atanmıştır. Eğitim-Sen üyesi 12 okul müdüründen 11'i görevden alınmıştır. 140 tane sendika üyemizden 3'ü bu barajı geçirtilmiştir. Bu uygulamayı yapan insanları esefle kınıyorum. Bu arkadaşlarımız arasında bu iktidara oy verenler de vardır. Yaptıkları ayrımcılığı kınıyoruz. Bunun hesabının mutlaka sorulması lazımdır. Allah (cc) diyorlarsa atamayı hakkaniyetle yapmaları gerekirdi. Hukuk önünde bunun hesabını soracağız." açıklamasını yaptı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.