Yalova’da Ahilik Haftası Kutlamaları Başladı

Yalova’da Ahilik Haftası Kutlamaları Başladı

Her yıl 22-27 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası, Yalova’da da kutlanmaya başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı'na çelenk töreninde Yalova esnaflarından Rüştü Kesici yılın ahisi olarak açıklandı. Törene Yalova...

Her yıl 22-27 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası, Yalova’da da kutlanmaya başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı'na çelenk töreninde Yalova esnaflarından Rüştü Kesici yılın ahisi olarak açıklandı.

Törene Yalova Gümrük ve Ticaret İl Müdürü Reşat Kırışgil, Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Çetin ile esnaf oda ve birliklerinin başkanları, yönetim kurulları katılarak çelenk sundular. Çelenk programının devamında ise Yalova Vali Vekili Atilla Selami Abban ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ziyaret edildi. Ahilif haftasını değerlendiren Vali Vekili Abban, "Hacı Bektaş Veli’nin önerileri ile kurulan ve bugünkü Esnaf ve Sanatkarlar Odalarının temellerini oluşturan ahilik kurumu bu milletin en önemli değerlerinden birisidir. Tüm esnafımızın Ahilik Haftas’ını kutlarım." dedi.

YESOB Başkanı Hüseyin Çetin ise yapmış olduğu konuşmada; “Dürüstlük, karşılıklı sevgi, saygı ve güven temelinde birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu ekonomiye yansıtan ahilik teşkilatı ve kültürünün günümüz esnaf ve sanatkarlar birlikleri için sosyal bir miras, bir rehberdir. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği temsilcisi olarak Ahilik Haftası dolayısıyla tüm esnaf ve sanatkarlarımızı kutlarım.” dedi.

Valilik ziyaretinin sonunda yılın Ahisi Rüştü Kesici’ye YESOB Başkanı Hüseyin Çetin teşekkür belgesi takdim etti. Yılın ahisi Rüştü Kesici kendisini bu seçime uygun gören komisyon üyelerine teşekkür ederek; “Meslek hayatımda çok uzun yıllar harcadım. İşimi hep sevdim. Hep saygı duydum. Çıraklar yetiştirdim. Bundan sonra da böyle çalışacağım” dedi. Rüştü kesici, ahilik cübbesini Yalova Vali Vekili Atilla Selami Abban’ın takdimiyle giydi.

"BEN DE ESNAFLIKTAN GELMEYİM, BU ÖNEMLİ HAFTAYI YAŞAYARAK KUTLUYORUM"

Valilik ziyaretinin ardından Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı ziyaret eden Yalova Gümrük ve Ticaret İl Müdürü Reşat Kırışgil, Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Çetin ile esnaf oda ve birliklerinin başkanları encümen salonunda gerçekleştirilen ziyarette yılın ahisinin Rüştü Kesici olduğunu belirtti. Kendisinin de esnaflıktan geldiğini belirten Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Ben de esnaflıktan gelmeyim. O yüzden bir esnafın neler yaşadığını, sıkıntılarını, ahiliği iyi bilirim. Esnaflar benim camiam diyebilirim. Esnafımız için de her şeyi yapmaya hazırım. Ahilik Haftası’nı kutluyor, Rüştü Kesici abimizi tebrik ediyorum." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.