Yalnız bırakmayalım

Yalnız bırakmayalım

21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü nedeniyle "Konya Down" Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Kulübü Derneği, Gökcem Gönüllü Kadınlar ve Gökcem Gönüllü Gençler topluluğu üyeleri Down Sendromlu gençler için bir program düzenledi

Gökçem Down Cafe& Restaurat'ta düzenlenen programa İş-Kur İl Müdürü Emrah Keleş, Konya Down Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Kulübü Derneği kurucusu Uğur Devecioğlu, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Sarı, Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire başkanı Haluk Yılmaz, Down Gönüllüleri, Hız Motorları Topluluğu, Klasik Otomobiller Topluluğu, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Motorize Ekipleri  ve davetliler katıldı. Gökçem "Konya Down" Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Kulübü Derneği'nin öncülüğü ve Gökcem Gönüllü Kadınlar ve Gökcem Gönüllü Gençler topluluğunun katkıları ile 21 Mart Dünya Down Sendromlular günü nedeniyle düzenlenen etkinlikler 25 Mart Cumartesi ve 26 Mart Pazar günü gerçekleştiriliyor.

GENÇLER TİCARİ HAYATLA TANIŞIYOR

Konya Down Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Kulübü Derneği kurucusu Uğur Devecioğlu etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada Gökçem Cafe & Restauran'ın önemine değinerek, "Gökçem Cafe & Restaurat, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vasıtasıyla  Türkiye'nin ilk 'Korumalı İş Yeri' ünvanını aldı. Gökçem Cafe & Restaurat 'ın diğer down cafelere göre önemli kriterleri var, biz de bu kriterleri yerine getirdiğimiz için bu vasfı almamaya layık görüldük. Burada çalışan çocuklarımız 9 yıl sonrasında emekli olacak pozisyonda olacaklar. Bu çalışmalar sadece bizim bağlı bulunduğumuz  Gökçem Cafe & Restaurat'ta 9 tane çocuğumuzla devam ediyor." dedi.

Yapılanz çalışmalarda derneklerin ve gönüllülerin büyük önem sahibi olduğunu belirten Deveci şunları söyledi: "Özellikle Dernekler Daire Başkanlığı'mızın ve İş-Kur Müdürlüğü'müzün de katkılarıyşla yeni bir porjemiz daha devreye girdi. 16 tane daha özel gencimizi cafemizin konferans salonunda 3 aylık bir sürede barista ve aşçı yardımcılığı  eğitimleri verip bu gençlerimizin ticari hayatla tanışmalarını sağlayacağız. Bu etkinliklerle zihinsel anlamda onlara fayda sağlayacak etkinliklere de ev sahipliği yapıyoruz."

DOWN CAFE SADECE BİR CAFE DEĞİLDİR

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Sarı programda yaptığı konuşmada, yıllarca Konya'da böyle bir merkezin olmasını hayal ettiklerini ve down sendromlu gençler için açılan  Gökçem Cafe'yi açanların düşüncelerine tercüman olduğunu söyledi. Down  Cafe'ye cafe olarak bakılmaması gerektiğini kaydeden Sarı, "Down Cafe aynı zamanda örgün eğittim sonrasında down sendromlu gençlerimizi meslek sahibi yaptığımız bir kurumdur" dedi. Programda konuşan  İş-Kur İl Müdürü Emrah Keleş de eğitimlere yaptıkları katkıların yananda buradan mezun olarak ayrılan gençlere çalışma imkanı bulmaya yönelik çalışmalarının olduğunu söyledi. Eğitim ve sağlık alanında gençlere yardımlarının devam edeceğini ifade eden Keleş şunları söyledi: "Burada bulunuan gençlerimize eğitim ve maaş destelerimizin yanısıra sağlık güvencelerinin kadrşılanmasına yönelik desteklerimiz devam etmektedir. Bu programda yer alacak etkinlikler ise şu şekilde olacak. Restoranımız yanında bulunan geniş alanımızda gençlerimizin beğeni ile takip ettiği Cüneyt Tek konseri, Gıda ve el sanatları kermesi,devam ediyo Topluluğu ile Hız Motorları Topluluğu unutulmaz bir gösteri sunacak" dedi.

ALİ İBİLEME

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.