Yalıtıma yatırım yapacağız

Yalıtıma yatırım yapacağız

Uzun yıllardır boya sektöründe hizmet veren Ali Şevval Boya 3 bin metrekare alandaki binasında boya ve yalıtım sektöründe öncü oluyor. Bayram Ali Yılmaz kısa bir süre sonra Konya'ya yalıtım malzemesi yapan bir fabrika kuracaklarını ifade etti

Uzun yıllardır boya sektöründe hizmet veren Ali Şevval Boya Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Ali Yılmaz ile boya sektörü ve yasal düzenlemelerle zorunluluk haline gelen yalıtım sektörü hakkında konuştuk. 1970 Hocacihan doğumlu olan Bayram Ali Yılmaz Konya İmam-Hatip Lisesi'ni bitirip 1992 yılında askerlik sonrası Kapu Camii civarında boya satışı yapan bir yeri devralıp iş dünyasına atıldı. O zaman 20 metrekare bir yerde başladıkları boya satışı işi 4-5 yıl perakende satış üzerine devam etti. Daha sonra toptan satışa başladılar. Yılmaz Ali Şevval Boya'nın büyüme sürecini şu şekilde anlattı: “Başlarda siparişleri kendim servis yapıyordum. Sonraları bir eleman iki eleman derken büyüdük. Bir 10 yıl sonra toptan-perakende işini ayırdık. Manifaturacılara bir toptan mağazası açtık. Şu an bulunduğumuz binayı ise 3 bin metrekare kapalı alan üzerinde kurduk.”

UCUZ BOYA PAHALIYA MAL OLUR

8-9 yıl bir boya firmasının bölge distribütörlüğünü yaptıklarını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu: “Daha sonra o firmadaki el değiştirme nedeniyle yeni bir girişim yaptık ve Fuller markasını Türkiye'de canlandırdık. Fuller bir Alman markası. İstanbul Tuzla'da 5 bin metrekare kapalı alanda üretim yapılıyor. Biz bu işi toptan olarak bayilerimizle birlikte yapıyoruz.” Teknolojinin artmasıyla çok çeşitli boyaların çıktığını belirten Yılmaz, “Çeşitli boyalar var. Kaliteli boyaların uygulanması da işçilik gerektiriyor. Yıkanabilir, bilinebilir boyalar çok tercih ediliyor. Ucuz boya her zaman pahalı boya manasına gelir. Ucuz boya ile 30 metre boyama yaparken kalitelide bu rakam 60 metreyi bulabiliyor” dedi. Boya dışında yalıtım sektöründe de ciddi yatırımlar yaptıklarının altını çizen Yılmaz, Strafor (Eps) ve taş yünü üretimi de yaptıklarını söyleyerek strafor üretimi ile ilgili Konya'ya büyük bir tesis kazandırmayı hedeflediklerini ve 5-6 aya kadar üretime geçmeyi planladıklarını ifade etti. Yılmaz, fabrikada hem Fuller adına hem de kendi markalarını oluşturup üretim yapacaklarını sözlerine ekledi.

2-5.20140901105811.jpg

Yalıtımın son zamanlarda,inşaat yapımında önemli bir yer edindiğinin altını çizen Yılmaz şöyle konuştu: “Eski binalarda da enerji değerlendirmesinde zorunlu hale gelmesiyle bu sektörde büyük bir hareketlilik var. Şu anda 10 yıllık bir pazar oluşmuş durumda. Enerji her geçen gün pahalılaşıyor. Artık tasarrufa yönelmemiz gerekiyor. Bu yalıtım malzemeleri ile yüzde 30-40 tasarruf yapılabiliyor. Yasal olarak zorunluk gelmesinden dolayı sektörde büyük bir hareketlilik var. Termin süreleri uzadı.”

DOĞRU YALITIM MALZEMESİ SEÇİLMELİ

Yalıtım yaptıracaklara uyarılarda bulunan Ali Şevval Boya Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Ali Yılmaz, “Doğru yalıtımda en önemli unsur, Avrupa Standartları’na uygun, CE belgeli ürünlerin tercih edilmesidir. Ancak standartlara uygun ürünler kullanılarak uzun ömürlü ve sağlıklı bir yalıtım mümkün olabilir. Bu nedenle Fuller Boya Taş yünü ısı yalıtım levhası gibi CE belgeli ürünlerle yapılmış yalıtım sonrası bina sakinlerinin yakıt faturaları da yarı yarıya düşüyor. Bu konuda Fuller Boya Taş yünü ısı yalıtım levhası müşterilerimize garantili ve güvenli ürünler sunuyor. Çünkü standart dışı malzemeler ve merdiven altı üretimle gerçekleşen yalıtımlar binalar için fayda sağlamadığı gibi yalıtım için harcanan paranın da boşa gitmesine sebep oluyor. Yani kalitesiz ve birbirleriyle uyumu olmayan ürünler binalarımızı gerçekte yalıtmıyor, sadece ‘yanıltmış’ oluyor’’ dedi. Apartmanlarda yaşanan ses yalıtımıyla ilgili de konuşan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Daha kaliteli bir ses ve ısı yalıtımı isteniyorsa taş yünü kullanılmalıdır. Teknolojinin gelişmesi ile pek çok yalıtım malzemesi çıkıyor fakat biz müşterilerimize taşyünü öneriyoruz. Taş yünü siyah taştan imal ediliyor. Yoğun bir ısıya maruz bırakılan taş, pamuk gibi oluyor. Birkaç hammadde ilavesiyle istenilen kıvama getiriliyor. Doğru olan bu. Binanın ömrü neyse o kadar gidiyor. Eps dediğimiz strafor ürünleri gaz ile şişirildiği için belli bir süre sonra sıcak ve soğuğun etkisiyle şekli bozuluyor. 10-15 yıl sonra ömrü neredeyse bitiyor. Taş yününde böyle bir şey olmaz. Taşyününde yanma tehlikesi de yok. Eskiden çok az firma ürettiği için pahalıydı fakat şimdi imalat arttığı için maliyet oldukça azaldı. Strafor ile arasında yaklaşık yüzde 30 fark var. Strafordan yüzde 30-40 ısı yalıtımı olarak verim alınırken taş yününden yüzde 50 verim alınıyor. Ekstra olarak ses yalıtımı da var.” Ali Şevval Boya'da İç ve dış boya alternatiflerinin yanı sıra tamamlayıcı ürünler ve yalıtım ürünlerinin tüm çeşitleri bulunuyor. Firma şehir dışındaki bayilerine siparişleri 24 saat içinde servis ediyor.

2-6.20140901105825.jpg

HÂLİD ŞEN - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.