Yalçın: Ak Parti’nin Salâsı Yakındır, Mhp’ye İse Suyunu Isıtmak Düşmektedir

Yalçın: Ak Parti’nin Salâsı Yakındır, Mhp’ye İse Suyunu Isıtmak Düşmektedir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili E. Semih Yalçın, “AK Parti’nin sâlâsı yakındır, MHP’ye ise suyunu ısıtmak düşmektedir.” dedi.'AKP’nin Seçim Stratejisi ve İkinci Habur Rezaleti'...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili E. Semih Yalçın, “AK Parti’nin sâlâsı yakındır, MHP’ye ise suyunu ısıtmak düşmektedir.” dedi.

'AKP’nin Seçim Stratejisi ve İkinci Habur Rezaleti' hakkında yazılı açıklama yapan Semih Yalçın, son günlerde gerek Cumhurbaşkanı ile Başbakan’ın, gerekse hükûmet üyeleriyle AK Parti kurmaylarının tutum ve açıklamalarındaki garip tenakuzların, iktidar partisinin 2015 seçimlerine yönelik tehlikeli bir strateji uygulamaya başladığını gösterdiğini belirtti. Yalçın, genel seçimler yaklaşırken bir taraftan kontrollü toplumsal gerginlik sürdürülerek millî hassasiyetler kaşınmaya, bir taraftan da ikiyüzlü milliyetçilik edebiyatına hız verildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti sözcülerinin son zamanlardaki açıklamalarında, bir yandan bölücü örgüte ve onun siyasi temsilcilerine diklenilirken, diğer yandan da kapalı kapılar ardında bölücü örgütle teması sürdürdüklerine işaret eden MHP’li Yalçın, “Kamuoyundan gizli olarak da PKK’nın siyasi temsilcilerine ucu yanık mektuplar döşenmektedir. Bölücü örgütün gerçek yüzünü göstererek, halk arasına güven ve ferasetten oluşan bir akıl duvarı örmek yerine, PKK’nın bölge halkı üzerindeki müessiriyetini daha çok artırmıştır. Her seçim sürecine girildiğinde PKK kanlı eylemlerle bastırıp taviz almaktadır. Devleti temsil eden hükûmet ise bölücü örgüte dikleniyormuş gibi yapmakta, ardından da tıpış tıpış İmralı’nın yolunu tutup bölücü başından aman dilemektedir. İmralı canisi de derhal devreye girip militanlarını yatıştırmaktadır. Bunun adı da ‘çözüm sürecinde hayli mesafe almak’ olmaktadır.” diye ifade etti.

“SOKAKLAR DAHA GÜVENSİZ HÂLE GELMİŞTİR”

Semih Yalçın, hükûmetin, sözde çözüm ve barış adına 12 yıldır attığı adımların ortaya çıkardığı sonuçlara bakıldığında, devlet açısından bir arpa boyu bile yol gidilmediğinin görüleceğini ifade ederek, “PKK silah bırakmamış, aksine daha çok silahlanıp eleman kazanmıştır. Sokaklar daha güvensiz hâle gelmiştir. Şehit cenazelerinin ardı arkası kesilmemiştir. Anaların feryatları sona ermemiştir. Türkiye’nin doğu ve güneydoğusunda devlet otoritesi yok olmuştur. Toplumsal barış ölümcül yara almış ve bir arada yaşama azmi komaya girmiştir. Kürt kökenli vatandaşlarımız kendisini temsil etmeyen bölücü örgütün tasallutuna tamamen terk edilmiştir. Derin bir ayrışma, kin ve nefret atmosferi giderek yurt çapına yayılmıştır. Türkiye, güney sınırları boyunca hüküm süren büyük ve karmaşık bir terör sarmalının tehdidiyle karşı karşıya kalmıştır. O hâlde millet, 12 yıldır AKP iktidarı tarafından uyutulmakta, aldatılmaktadır.” diye belirtti.

“İKTİDARIN SON ÇABALARI DA GÖSTERMELİK VE İSTİSMARA YÖNELİK”

İktidarın son çabalarının da göstermelik ve istismara yönelik olduğunu savunan Semih yalçın, şöyle devam etti: “Hakikatte ise kapalı kapılar ardında şehitlerimizin kanı ve anaların gözyaşı üzerinden kirli pazarlıklar sürmektedir. AKP iktidarı, bölücü başına göbeğinden bağlı ve bağımlıdır. İktidar ve bölücü örgüt birlik olup devletin nefesini kesmişlerdir. Devlet; vaktiyle mahallenin namusunu, onurunu koruyan yiğit iken, eşkıya sürüsünden yediği dayak yüzünden ne itibarı ne haysiyeti kalmıştır. AKP’nin ileri gelenleriyse kâşanelerinde, sırça saraylarında, Kaç-Ak Saray’larında safa sürmektedir. Cumhuriyet’siz ve cumhurdan uzak, Cumhuriyet Bayramı kutlanmıştır.” değerlendirmesini yaptı.

“İKİNCİ HABUR REZALETİ ORTAYA ÇIKTI”

Yalçın, sözlerini, “Türkiye’nin bölgeye yönelik dış politikasında da aynı ikiyüzlü strateji uygulanmaktadır. IŞİD’e ve PKK’nın Suriye kolu PYD’ye terör örgütü denilmekte ama hem el altından hem de göstere göstere bunlara destek verilmektedir. Bu, bağımsız dış politika takip ediyormuş gibi görünerek, ABD başta olmak üzere Batılı devletlerin baskılarına boyun eğen iktidarın çifte standardıdır. İki tarafı da idare edeyim derken, Türkiye’nin hayati çıkarlarını haleldar eden bu anlayış yüzünden tezkere de iğdiş edilmiş ve ikinci Habur rezaleti ortaya çıkmıştır.“ şeklinde sürdürdü.

“AK PARTİ İKTİDARI AYRILIKÇI KÜRTLERE VE TERÖRİZME TAMAMEN TESLİM OLDU”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, dün IKBY’ye bağlı peşmergelerin Habur’dan ‘bayrak’ diye paçavraları sallayarak ve Türk askerinin gözetim ve kontrolünde gövde gösterisi yaparak Türk topraklarından geçirilmesinin, AK Parti iktidarının ayrılıkçı Kürtlere ve terörizme tamamen teslim olduğunun resmini çizdiğini söyledi. “Çünkü Peşmergenin Aynülarap’a yardıma gitmesine geçit vereceğini ‘ABD’ye ben söyledim’ diyen Recep Tayyip Erdoğan’dır.” diyen Yalçın, neticede PKK’nın ordulaştırıldığını söyledi.

PEŞMERGENİN TÜRK TOPRAKLARINDAN GEÇİRİLMESİ

MHP’li Yalçın, şöyle dedi: “Peşmergenin Türk topraklarından geçirilmesi, aynı zamanda Irak’ın kuzeyindeki fiili durumun gelecekte Suriye’nin kuzeyinde yaşanmasına Türkiye’nin, şimdiden rıza göstermesi, onay vermesi anlamına gelmektedir. Yani iktidar kendi eliyle birleşik Kürdistan’ın kurulmasını çabuklaştırmakta, Türkiye’nin düşmanını besleyip palazlandırmaktadır. Böylece, eski Dışişleri Bakanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun meşhur eseri ‘Stratejik Derinlik’te işlediği dış politika anlayışının, Türk milletinin bekasını, derin Orta Doğu bataklığına gömmek olduğu su yüzüne çıkmıştır. Bu tablo karşısında millet iradesi, iktidar kurmaylarının sandığı gibi AKP’ye ‘ak’mayacaktır. Bilakis milletimiz millî iradeyi gerekçe göstererek, kimselere vermeyeceği bir takım yasa dışı imtiyaz ve tavizleri İmralı canisine tanıyan, Kandil’i ampulle eş tutan iktidardan rahatsızdır. Irak ve Suriye’nin kuzeyinde meydana gelen gelişmelerden ve Türkiye’nin kendi menfaatlerini çiğneyen dış politikasından oldukça endişelidir.”

Yalçın, böyle giderse 2015 seçimlerinde millet bu hükûmetin mukadder akıbetini hızlandıracağına dikkat çekerek, “AKP’nin sâlâsı yakındır. MHP’ye ise suyunu ısıtmak düşmektedir.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.