Yakıt istasyonunda kürekli gasp kamerada

Yakıt istasyonunda kürekli gasp kamerada

Konya’nın Hüyük ilçesinde bir akaryakıt istasyonunda pompacıyı kürek ve muştayla gasp eden 3 kişi, pompa görevlisini markete kilitleyip kaçtı. Yaşanan gasp olayı, güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Edinilen bilgiye göre, 4 Kasım tarihinde Beyşehir-Hüyük karayolunun 16. kilometresindeki bir petrol istasyonunda pompa görevlisi olarak çalışan Ali Kaya, saat 01.30 sıralarında istasyonda uyuduğu sırada kapıya vurarak bir kişinin gelmesi üzerine ayağa kalktı. Müşteri sandığı kişinin ileride benzininin bittiğini ve yakıt almak için geldiğini söylemesi üzerine istasyonda benzin satışı yapmadıklarını söyleyen Kaya, şahsın sigara satın almak istemesi üzerine yerinden kalkarak markete doğru yöneldi. Kaya, marketin kapısını açıp raflara uzanarak sigarayı vermek istediği sırada şahısların bir anda 3 kişi olduğunu fark etti. Şahıslardan biri iş yerinin arka tarafındaki küreği alıp, diğer şahısta elindeki muştayla içeriye girerek Kaya’dan cebindeki paraları vermesini istedi. Olay karşısında şoka giren Ali Kaya, elindeki sigarayı masanın üzerine bırakarak, cebindeki 600-700 lirayı çıkarıp şahıslara verdi. Parayı aldıktan sonra dışarıya çıkan şahıslar, çalışanı markete kilitleyerek kaçtı.

Hemen cep telefonuyla jandarmayı arayan Kaya, telefonla komşusundan da yardım istedi. Kısa süre içerisinde traktörüyle petrol istasyonuna gelen komşusunun kapıyı açmayı üzerine marketten çıkan Kaya, bir müddet sonra adrese gelen jandarma ekiplerine olanları anlattı. Jandarma ekipleri petrol istasyonunun güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye alırken, firari şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
Ali Kaya, gecenin ilerleyen saatlerde müşteri gibi gelen bir kişinin yattığı işyerinin kapısını çalarak kendisini uyandırdığını belirterek, “İleriye bıraktığı motosikletine benzin almak istediğini söyleyince ‘Benzin satışımız yok’ dedim. Bunun üzerine marketten sigara istedi. Markete yönelip sigarayı verirken 3 kişi olduklarını fark ettim. Birinin elinde bahçede kullandığımız, arka taraftan aldıkları bize ait bel küreği vardı, diğerinin elinde ise demir gibi muşta vardı. Sigarayı almadılar, küreği doğrultarak cebimdeki parayı istediler. Onlar üç, ben tek kişi olunca baktım olacak gibi değil, parayı verdim. Paraları alıp önce ikisi çıktı, elinde kürek olan kapıyı üzerime kilitleyerek Isparta tarafına doğru kaçtı” dedi. Gaspçıların para olan diğer cebi ile kasadaki paraları istemedikleri için acemi olduklarının belli olduğunu ifade eden Kaya, ilk defa başına böyle bir olay geldiğini söyledi. Öte yandan, akaryakıt istasyonunda yaşanan gasp olayı iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.