Sabit Horasan

Sabit Horasan

Yakıştı Kartala!

Yakıştı Kartala!

Kartal’ın çıkışı sürüyor..
Hem de, Kasımpaşa gibi ligin en dirençli takımını evinde yenmek her babayiğidin harcı değil.
Hatta, 3 golle devirmek hiç kolay değil.
Ama, ligde devrenin son iki, ikinci yarının da ilk 3 haftasına futbol olarak damgasını vuran Torku Konyaspor; yöneticisi, teknik adamı, futbolcusu ve taraftarıyla inandı, gitti, yendi ve geldi.
Ne kadar gururlansak azdır.
Övgü için kelimeler yetersiz kalır.
Maçın daha birinci dakikasının içerisinde Hasan Kabze ile golü bularak öne geçen Kartallar, ilerleyen dakikalarda daha iyi pas yapan rakibi karşısında orta alanda etkinliği kaybetti.
Nitekim, bunun sonucu devrenin sonlarına doğru rakibin golü geldi. Kasımpaşa’nın iki topunun direklerde patlaması da Konyaspor adına büyük şanstı. Bu, bir yerde kırılma noktası oldu denebilir.
İkinci yarıda ise, Torku Konyaspor teknik adamları Djalma’yı orta alana daha yakın oynatarak dengeyi sağlayınca Torku Konyaspor adına güzel gelişmeler oldu.
Olumlu pas trafiği sonucu da Gekas ile iki gol bulan Kartallar, sahadan haklı bir galibiyetle ayrılarak, hem rakibinden rövanşı aldı. Hem, ilk deplasman galibiyetiyle buluştu. Hem de iki hafta üst üste ilk kez maç kazanarak çıkışını sürdürdü.
Torku Konyaspor’’da, Eskişehirspor maçıyla başlayan, Sivasspor karşılaşmasıyla devam eden çıkış ve iyi futbol Cuma akşamı da Kasımpaşa maçında devam etti.  
Kasımpaşa maçında, yenen gol dışında tüm futbolcular görevlerini yaptılar. Golde, yine bir anlık konsantrasyon eksikliği etkili oldu. Orta alan da yer alan ikili, ilk yarıda sırıttı. Belki de taktik gereği olarak Konyaspor oyunu ilk 45 dakikada genelde kendi sahasında kabul etti. Ama, bu bölümlerde de Kartallar rakibin hızını kesmesini bildi. Orta saha ikinci yarıda toparlandı. Hatta, Djalma-Mehmet Güven değişimi yerinde oldu. Böylece orta alan daha da güçlendirilmiş oldu.
Tolga futbolunun üzerine koyarak devam ediyor. Hlep, fizik olarak tam hazır olmamasına ve çok koşmamasına rağmen soğukkanlılığı tecrübesiyle ve attığı paslarla etkili oldu.. Ligin ilk yarısına oranla fizik olarak daha iy olan Djalma-Gekas-Hasan Kabze üçlüsüne bu maçta da denecek bir şey yoktu. Görevlerini en iyi şekilde yaptılar.
Bu galibiyetten sonra denecek tek şey kalıyor:
Haydi, durmak yok. Yola devam!..
Bir önceki maça takılmak yok. Şımarmadan, havaya girmeden, geride kalan her maçtan yeni dersler çıkartarak, futbolun üzerine koyarak bir sonraki maça konsantre olunmalı. Bir sonraki karşılaşma düşünülmeli. Elazığspor maçı da bu bakımdan büyük önem taşımakta. Galibiyet Torku Konyaspor’u alt sıralardan kopartacak, rahatlatacak, takımın önünü açacak.  
İnanmak,  başarmanın yarısıdır. Tüm Konya inanıyor ki, Torku Konyaspor kalan maçlarını da en az puan kayıplarıyla geçerek ligi hedeflenen yerde bitirecektir.
Konya’ya ve Torku Konyaspor’a yakışan da budur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR