Yakın ve uzak görme sorununa  tek ameliyatla kalıcı çözüm

Yakın ve uzak görme sorununa tek ameliyatla kalıcı çözüm

Yakın ve uzak görme sorununa tek ameliyatla kalıcı çözüm

Lazer tedavisi, kişiden kişiye farklılık gösteren göz yapıları sebebiyle her hastaya uygulanamıyor. Dünyagöz Konya’dan göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Mehmet Gülmez, lazer tedavisi uygulanamayan hastalarda kırma kusurlarını düzeltmenin yanı sıra, yaşa bağlı yakını görememe ve katarakt tedavileri için de kullanılabilen Tri-fokal mercekler ile ilgili detaylı bilgiler paylaşıyor. Gözlük ve lenslerden kurtulmak herkesin hayali. Ancak bu doğrultuda uygulanan lazer operasyonları, göz yapısı uygun olmayan hastalara uygulanamıyor. Göz içindeki merceğin çıkarılması sonrasında, yerine yerleştirilen Tri-fokal Göz İçi Mercekleri ise hastalar tarafından ömür boyu kullanılabilirken, görme kusurlarının yanı sıra, yaşa bağlı yakını görememe ve katarakt rahatsızlıklarının çözümü için de kalıcı bir çözüm sunuyor.

Yaşa bağlı yakını görememe sorununu ve katarakt problemlerini çözmede kullanılan; yakın, uzak ve astigmat problemlerine aynı anda çözüm üreten Tri-fokal mercekler sayesinde hastaların gözlük ve lenslerinden sonsuza kadar kurtulabileceğini belirten Op. Dr. Mehmet Gülmez, “Gözlerimizin içindeki doğal mercekler, farklı hastalıklar ve geçen yılların etkileri ile saydamlıklarını yitirerek, görmede ciddi problemler oluşmasına yol açabilir. Bu merceklerin yerine yerleştirilen göz içi mercekler arasında, her türlü uzaklık arasındaki geçişin mükemmel olarak yapılmasını sağlayan Tri-fokal mercekler, hastalara görme konusunda çok büyük avantajlar sunuyor. Tri-fokal mercek ameliyatları; yakın, uzak ve astigmat gibi görme sorunlarına karşı çözüm olarak, göz yapısı uygun olan hastalara önerdiğimiz bir tedavi yöntemidir. Bu merceklerde bulunan halkaların bir bölümü uzağı, bir bölümü ise yakını ve orta mesafeyi görmede yardımcı olurken, astigmat probleminin de düzeltilebilmesini mümkün kılıyor. Gözde görmeyi sağlayan sarı noktanın üzerine hem uzaktaki hem yakındaki görüntüler, Tri-fokal mercekler sayesinde net olarak düşer. Kısa sürede adapte olunabilen bu durum sayesinde hastalar, uzak ve yakın gözlüklerinden kurtulabilirler” şeklinde kontu.

PRESBİYOPİ NEDİR? SEBEPLERİ NELERDİR?

İlerleyen yaşla birlikte kişiler görüş kalitesinde sıkıntı yaşamaya başlar. 40 yaşın üzerindeki kişilerde yaşa bağlı olarak oluşan yakını görememe sorununa Presbiyopi denir.

Gözlerimizin içindeki mercek, sahip olduğu şekil değiştirebilme yeteneği sayesinde cisimler yakına geldiğinde şeklini değiştirebilir. Cisimler yakına geldiğinde görmemiz bu şekilde gerçekleşir. Zaman içerisinde göz bu yeteneğini yavaş yavaş kaybetmeye başlayarak doğal merceğin elastik yapısı bozulur. 40 yaşından sonra bu durum yakını görmeyi engeller.

YAKIN GÖZLÜKLERİNDEN KURTULMANIN KALICI BİR ÇÖZÜMÜ VAR MIDIR?

Yakın görme sorunu yaşayan kişiler çözümü gözlük ve kontakt lenste aramaktalar. Ancak bu sorunu çözmek için ameliyat gibi cerrahi bir alternatifi seçmek de mümkün. Ameliyatta göz içine yerleştirilen Tri-fokal merceklerle uzak, yakın ve hatta orta mesafede görme sorunu düzeltilebilir. Aynı zamanda presbiyopi sorunu dışında katarakt sorunu olan veya olmayan ve gözlüğü yaşantılarından tamamen çıkartmak isteyen kişiler de bu Tri-fokal mercek ameliyatı sonrasında günlük rutin işlerini gözlük kullanmaya gerek olmadan yapabiliyorlar.

PRESBİYOPİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR?

40 yaşından sonra aşağıdaki belirtileri yaşıyorsanız presbiyopi olabilirsiniz:

* Kitap, gazete ya da cep telefonundaki yazıları okurken artık farkına varmadan net görmek için kendinizden uzaklaştırmaya başlıyorsanız.

* Önceden yakın mesafede net gördüğünüz yazılar ve objeler uzaklaştıkça netlik kazanıyorsa.

* Bilgisayar ekranındaki yazıları ve görüntüleri, kolunuzdaki saati net şekilde göremiyorsanız.

* Uzun süre kitap okuduktan sonra baş ağrısı ve yorgunluk hissediyorsanız.

* İğneye iplik geçirmekte zorlanıyor ve hatta geçiremiyorsanız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.