Yahyalı’daki Sivil Toplum Kuruluşlarından İsrail Mallarına Boykot Çağrısı

Yahyalı’daki Sivil Toplum Kuruluşlarından İsrail Mallarına Boykot Çağrısı

Haftalardır Filistinli halka bomba yağdıran İsrail’e tepkiler büyürken, Yahyalı'daki sivil toplum kuruluşları yapılan toplantıda İsrail mallarına boykot kararı aldı.İlçede faaliyet gösteren siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları,...

Haftalardır Filistinli halka bomba yağdıran İsrail’e tepkiler büyürken, Yahyalı'daki sivil toplum kuruluşları yapılan toplantıda İsrail mallarına boykot kararı aldı.

İlçede faaliyet gösteren siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, dernek, vakıf özel kurumları ve sendika temsilcilerinin yer aldığı toplantıda, bağlı bulundukları kurumlar ve iş yerlerinde İsrail menşeili malların kullanılmaması kararlaştırıldı. Boykot edilecek malların listesi yapılarak kamuoyunun bilgisine sunulacağı belirtilen toplantıda, siyasi parti temsilcileri, "Vatandaş olarak ürünleri almayabiliriz ama hükümetin israil’le olan ticari ilişkisi ne olacak?" diye tepkilerini dile getirdiler. Önce israil'in sembolü haline gelen Coca Cola ve yan ürünleriyle başlatılacak protestoya, önümüzdeki günlerde temizlik ürünleriyle ve gıda ürünleriyle devem edileceği belirtildi.

Açıklamada, "Yarım asırdan bu yana her bulduğu fırsatı değerlendirip çeşitli bahaneler üreterek Filistin’e saldıran; ibadethane, hastane, okul, sivil, çocuk demeden ateş açan, bomba yağdıran terörist İsrail’e, emeğini esirgemeyen firmaların ürünlerini boykot edeceğiz." denildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.