Yağmur Su Baskınlarına Neden Oldu

Yağmur Su Baskınlarına Neden Oldu

İstanbul'da etkili olan yağmur, bazı semtlerdeki ev ve işyerlerinde su baskınlarına sebep oldu. Karayolları Mahallesi'nde de birçok iş yeri, su baskınına uğradı. Mağdur işyeri sahipleri, baskının bölgedeki metro inşaatından kaynaklandığını...

İstanbul'da etkili olan yağmur, bazı semtlerdeki ev ve işyerlerinde su baskınlarına sebep oldu. Karayolları Mahallesi'nde de birçok iş yeri, su baskınına uğradı. Mağdur işyeri sahipleri, baskının bölgedeki metro inşaatından kaynaklandığını öne sürdü.

Akşam saatlerinde etkili olan yağmur suları bazı bölgelerde baskınları da beraberinde getirdi. Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi Fatih Caddesi üzerinde metro inşaatının hemen yanındaki iş yerleri, yağmur ve kanalizasyon sularıyla dolup taştı. Suyun gidecek yeri olmadığı için baskınlara sebep olduğunu öne süren iş yeri sahipleri, saatlerce suyu tahliye etmelerine rağmen, mağduriyetten kurtulamadıklarını aktardı.

Yıllardır bölgede esnaflık yaptığını, metro inşaatı öncesi böyle bir baskınla karşılaşmadıklarını aktaran Sedat Karayazı; "Olay saat 16:30 sıralarında yağmurdan dolayı oldu. Karşımızda da metro çalışması olduğundan dükkanın içerisine lağım suyu akmış. Muhtemelen lağım tahliyesini bağlamamışlar. Biz dükkanımıza dolan suyu tahliye etmeye çalışıyoruz ama suyu hala çekemedik. Biz içeriye dolan suyu çektikçe geri doluyor." sözleriyle yaşadıklarını aktardı. Karayazı, dükkanında yaklaşık 50 bin liralık zarar olduğunu öne sürdü.

Baskınlar sebebiyle esnafın su tahliyesi işlemleri geç saatlere kadar devam etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.