Yağmur bereketli geldi

Yağmur bereketli geldi

Sabah saatlerine kadar etkisini sürdüren yağmur, şemsiyecilerin işine yaradı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar şemsiyecilere akın etti. Yağmuru fırsat bilen şemsiyeciler şemsiyeleri dükkân önlerine açara şemsiye satmanın çabasını verdi.

 Yağmurdan dolayı şemsiye satışlarının arttığını belirten Şems Hediyelik çalışanı Kadir Bahar, “Hava yağmurlu olduğu zaman sattığımız ürünlerin başında şemsiye geliyor. Hava yağmurlu olduğu zaman şemsiye satışlarında artış oluyor” diye konuştu. Şemsiye fiyatlarının 10-15 TL arasında değiştiğini belirten Bahar, “Sabahtan beri tahmini 90-100 şemsiye sattık. En çok sattığımız şemsiyeler büyük ve sade renkli olanlar. Her yaşa uygun şemsiyemiz var özellikle çocuklarımız için renkli ve desenli şemsiyelerimiz da var” ifadelerini yer verdi.

SEYYAR ŞEMSİYECİ İSTEMİYORUZ

Şemsiye satın alan müşteri Yılmaz Aslan, “Bugün şiddetli bir yağmur yağdı. Allah'a şükür bugün yağmur da yağdı. Yağmur yağdığı için şemsiye aldık. Şemsiyeler de ucuz ve kaliteli” diye konuştu. Yağmur yağmasıyla ortaya çıkan seyyar şemsiyecilerden yakınan Bahar, "Biz vergi ve kira ödüyoruz, çok az karla şemsiye satıyoruz. Bazen işler iyi gitmiyor, zararına sattığımız da oluyor. Bazı arkadaşlar toptan aldıkları şemsiyeleri vergi ve kira ödemeden seyyar olarak satarak bizi sıkıntıya sokuyor. Bizim ürünlerimiz onlarınkine göre üç kat daha kaliteli. Ürünlerini nerden aldıkları belli değil ve iki gün kullanınca bozulur, ömrü kısa. Zabıtalar sağ olsun göz açtırmıyor, ama yine de bu durumdan çok şikâyetçiyiz. Etrafta bir sürü seyyar şemsiyeci var. " şeklinde konuştu.

GENİŞ ŞEMSİYE KULLANILMAMALI

Şemsiye alınırken dikkat edilmesi gerekenlere de değinen Bahar, şemsiye boyutunun önemli olduğunu söyledi. Özellikle kaldırımlarda kalabalıkta büyük şemsiyelerin birbirine çarptığını belirten Bahar, “Bir metreden geniş şemsiye satmamaya çalışıyoruz. Çünkü insanlar kalabalık yerlerde büyük şemsiyeler-birbirine çarpıyor. Vatandaşlara en büyük tavsiyemiz şemsiye alırken boyutuna dikkat edip çevresindeki insanları da düşünsünler” şeklinde konuştu. Şemsiye alırken dikkat edilmesi gerekilen bir diğer noktanın şemsiyenin mekanizması olduğunu belirten Bahar, sözlerini şu şekelde noktaladı: “Çok rüzgârlı günlerde şemsiyeler ters dönmek suretiyle kırılabilir veya tellerinden birkaçı kopabilir. Bu gibi durumlarla karşılaşılmaması için genellikle plastik malzemeden esnek yapıda mekanizmaları tercih etmek şemsiyeyi daha uzun ömürlü ve oldukça kullanışlı kılacaktır. Şemsiye seçimindeki renk tercihi de tamamen kişinin zevkine ve tercihine kalmıştır. Çocuklar için çizgi film kahramanlarının bulunduğu renkli şemsiyeler mevcutken, resmi iş günleri için ağır ve ciddi şemsiyeler, günlük kullanım için desenli ve renkli alternatifler, hatta renksiz saydam dokulu şemsiye alternatifleri bulunmaktadır.”

ALİ İBİLEME

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.