Yağıştan mı korkuldu?

Yağıştan mı korkuldu?

Yaklaşık 110 milyon liralık bütçe ile yapılan ve bilimden çok damının akması ile konuşulan “Konya Bilim Merkezi” 26 Nisan Cumartesi günü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı Şehir Meydanı'ndaki programda açılacak.

Yaklaşık 110 milyon liralık bütçe ile yapılan ve bilimden çok damının akması ile konuşulan “Konya Bilim Merkezi” 26 Nisan Cumartesi günü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı Şehir Meydanı'ndaki programda açılacak. Bilim Merkezi'nin yerinde değil de Şehir Meydanı'nda açılması, akıllara “olası bir yağıştan mı korkuluyor?” sorusunu getirdi.

Bilim Merkezi, geçtiğimiz günlerde de yapılan bir resepsiyonda yaşanan rezalet ile adından söz ettirmişti. Bilim Merkezi'nde yapılan resepsiyon sırasında yağmurun başlaması ile çatıdan resepsiyon yapılan alana çok fazla miktarda su sızmış, görevliler hızla akan suya engel olamayınca çareyi suyun aktığı yere bir şişme havuz açmakta bulmuşlardı. Olayı duyuran Merhaba Gazetesi'nin haberi sonrası mecliste soru önergesi verilmişti.

img_3958.jpg

HAZIR DEĞİL AMA AÇILACAK

Bilim Merkezi vatandaşlar tarafından 'bilim üretecek' şeklinde bilinmesine rağmen aslında sadece bazı deneylerin ve gösterilerin yapılacağı bir merkez olacak. Yapılan görsel deney ve sunumlar ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Bir nevi fuar amacıyla yapılan merkezin bina kısmı tamamlanmasına karşın, iç donanımlarının henüz yapılmadığı önceki günlerde yapılan resepsiyonlarda görülmüştü. Açılış yapılmasına karşın “Bilim Merkezi”nin bir süre daha hizmet veremeyeceği tahmin ediliyor.

merhabahaber.com

bilim-34543231231322387.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum