Yağışlar sevindirdi

Yağışlar sevindirdi

Konya Ovası'nda etkili olan yağışlar çiftçinin yüzünü güldürdü. Toprağın suya ihtiyaç duyduğu bir dönemde etkili olan yağışlar kuraklık endişesini de ortadan kaldırdı. Yağışlı hava ise bir süre daha etkisini sürdürecek

Geçtiğimiz günlerde ülke genelinde olduğu gibi Konya Ovası'nda da yağışların azlığı nedeniyle kuraklık tehdidi oluşmuştu. Yağışların azlığı Ova çiftçilerini tedirgin etmişti. Ancak son günlerde etkili olan yağışlar üreticiyi sevindirdi. Yağışlı havanın üreticinin yüzünü güldürdüğünü belirten çiftçi Mazlum Kırkan, “Konya'da bir süredir yağış yoktu. Kuraklık endişesi artmıştı. Herkes tedirgin olmuştu. Bir ay boyunca yağış almamıştık. Ancak Kasım'ın son gününde etkili olan yağış bizleri mutlu etti. Bugünlerde yağan yağmur çiftçimize ilaç gibi geldi. Şu anda buğdayın yağış beklediği bir zaman. Geçtiğimiz ay buğdaylarımızı ekmiştik. Güzel bir bereketle karşılaştık. İnşallah sezon boyunca böyle güzel yağışlar olur. Yağmur olmazsa tarımın verimli olması beklenemez” açıklamasında bulundu.

KARLA KARIŞIK YAĞMUR BEKLENİYOR

Meteoroloji Konya 8. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre yağmur etkisini bu hafta sonuna kadar  hissettirecek. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden şu açıklama yapıldı: “Çarşamba öğleden sonra başlayacak olan yağmur pazar gününe kadar etkisini hissettirebilir. Konya'nın doğusundaki il ve ilçelerde ise yağmur ve karla karışık yağmur bugünden itibaren etkisini hissettirebilir. Ereğli, Halkapınar, Aksaray ve Niğde taraflarında yağmur ve karla karışık yağmur bekleniliyor. Konya'nın bütün ilçelerinde pazar gününden itibaren başlayan yağmur hafta sonuna kadar etkisini hissettirebilir. Konya merkezde ve ilçelerinde şiddetli yağmur beklenilmiyor. Hava sıcaklığı mevim normallerinin altında seyredecek. Gündüz hava sıcaklığı 8-12 derece, gece hava sıcaklığı ise 0 ile eksi 4 derece arasında hissedilebilir.”

AHMET SÜTCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.