Yabancılar sırtlıyor

Yabancılar sırtlıyor

Torku Konyaspor’da geride kalan 6 haftada yabancı oyuncular yerli oyunculara oranla çok daha fazla süre alarak takımdaki en fazla sayıyı da yine yabancılar kaydetti

Spor Toto Basketbol Liginde mücadele eden Torku Konyaspor’da geride kalan 6 haftada  yabancı oyuncular dikkat çekti. Haftayı Yeşilgiresun Belediyesi yenilgisiyle tamamlayan Torku Konyaspor’da yabancı oyuncular sahada yerlerini alırken yerliler ise kenarda oturuyor.  Yeşil-beyazlı ekipte en fazla süre alan yerli oyuncu ise   yerli statüsünde oynayan Türkmenistan asıllı Valentin Pastal oldu.  geride kalan 6 haftada en fazla sayıyı da yine en fazla süre alan yabancılar kaydetti. 436 sayının 409’unu yabancılar kaydetti. Bu sayının en fazlası ise Clay Tucker’in elinden geldi.

YERLİLER SADECE OTURUYOR

Torku Konyaspor’da yerli oyunculardan Altay Özurgancı kadro dışı kalırken, Burak Selen, Merthan Mutlu, Doğukan Sönmez ve İsmail Yüceer maçta oynama şansı yakalayamadı.  Geride kalan 6 haftada süre alamayan yerli oyuncular, başantrenör Aziz Bekir’den kendilerine şans vermesini bekliyor. Bu durum dar bir rotasyonla oynayan yeşil-beyazlılarda baş antrenör Aziz Bekir’in yerlilerle performans anlamında pek güvenmediğini ortaya çıkarıyor.

YERLİ TRANSFERİNDE SIKINTI YAŞANMIŞTI

Torku Konyaspor’da görev yapan yerli oyuncular kenarda süre almayı beklerken bu sorunun sezon başında yaşanan yerli  oyuncu transfer sıkıntısından kaynaklandığı düşünülüyor. Torku Konyaspor yönetimi yerli oyuncu transferinde maddi imkansızlıklardan dolayı Aziz Bekir’in iç transferde istediği oyuncuları alamamış ve bu durum yapılan yabancı transferlerle giderilmişti.   

HAFTANIN DİKKAT ÇEKENİ DARNELL JACKSON  OLDU

Haftayı deplasman galibiyetiyle kapatan iki takımdan biri konumundaki Akın Çorap Yeşilgiresun, Torku Konyaspor deplasmanını 81-76 kazanarak haftanın en dikkat çekici galibiyetlerinden birine imzasını koyarken, yeni transfer Darnell Jackson takımını sırtlayan isim olarak öne çıktı. NBA patentli oyuncu, yeni takımıyla çıktığı ikinci maçta 11'de 6 iki sayı, 3'te 3 üçlük, 6'da 5 serbest atış isabet oranlarıyla 26 sayı atarken, 6'sı hücum ribaundu olmak üzere 7 ribaund çekip 3 de top çaldı.  

YABANCILAR NE YAPTI ?

Haftayı yenilgi ile kapatan Torku Konyaspor’da takımda en fazla süre alan yabancıların maç istatistikleri şu şekilde oluştu:  Clay Tucker  25 sayı 6 top kaybı,  Johndre Jefferson,  Sean Williams 10 ribaund, Tyrone Brazelton 8 asist, JR Bremer  7 asist

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.