Yabancı uyruklu öğrenciler Konya’yı gezdi

Yabancı uyruklu öğrenciler Konya’yı gezdi

Yabancı Uyruklu Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Eğitim Programı kapsamında öğrenciler Ankara ve Türkiye ekonomisini öğreniyor.

Ankara Kalkınma Ajansı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB) ve MÜSİAD Ankara iş birliğinde yürütülen “Yabancı Uyruklu Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Eğitim Programı”nda eğitimler devam ediyor. Kurumlar arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde Ankara’da yaşayan yabancı uyruklu öğrencilere dış ticaret eğitimi veriliyor. Proje kapsamında ayrıca Türkiye’de ihracat yapan firmalara teknik geziler ve öğrencilere yönelik tecrübe paylaşımı etkinlikleri de düzenleniyor.

Proje kapsamında Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) Ersa Mobilya ve Nurdil Soğutma firmalarını ziyaret eden öğrenciler, Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ata’nın antika saat koleksiyonunu da yerinde inceleme fırsatı buldu. Nurdil Soğutma Fabrikası’na gerçekleştirilen ziyarette ise öğrenciler fabrikanın çalışma alanları hakkında bilgilendirildi.

Ankara Kalkınma Ajansı, YTB ve MÜSİAD Ankara arasında imzalanan protokol kapsamında yabancı uyruklu öğrenciler Konya’yı da ziyaret etti. Meram, Şems-i Tebrizi Türbesi, Mevlana Müzesi ve Konya şehir merkezini gezen öğrenciler, MÜSİAD Konya Şubesi’ni de ziyaret ettiler.

Öğrenciler, ayrıca Ankara Kalkınma Ajansı’nı da ziyaret etti. Yabancı uyruklu öğrencileri Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık ve Ankara Kalkınma Ajansı Kurumsal İletişim Birim Başkanı Gökhan Canlı ağırladı. Öğrencilere ajans uzmanları tarafından Ankara Kalkınma Ajansı’nı ve Ankara ekonomisini anlatan bir sunum gerçekleştirildi. Öğrenciler ile ülkeler arasında gerçekleştirilecek iş birlikleri görüşüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.