Yabancı öğrencilerin sorunları çözülecek

Yabancı öğrencilerin sorunları çözülecek

Prof. Dr. Murat Çemrek, “Eğitim için seyahate çıkıp kendi ülkesi dışında eğitim gören öğrencilerin sorunlarını en aza indirmek, sıkıntılarını gerekli mercilerle paylaşmak için çalışacağız" dedi

Bünyesinde 11 dernek ve vakfı barındıran, Konya Uluslararası Öğrenci Platformu kuruldu. Platform, İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği, Mevlana Uluslararası Öğrenci Derneği, KONDİL, Selçuk TÖMER, Karatay TÖMER, Uluslararası Mevlana İmam Hatip Lisesi, Türkiye Diyanet Vakfı Konya Koordinasyon Merkezi, İHH Konya Şubesi, Dost Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği ve ELBİR Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nden oluşuyor. Kurulan Konya Uluslararası Öğrenci Platformu ile ilgili basın toplantısı düzenleyen platform başkanı Prof. Dr. Murat Çemrek, "Şehrimizde ilk defa oluşturduğumuz Konya Uluslararası Öğrence Platformu kuruluşunu duyurmak amacıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Uluslararası öğrenciler, adından da anlaşılacağı üzere, eğitim için seyahate çıkıp kendi ülkesi dışında eğitim gören insanlardır. Dünya genelinde bugün yaklaşık 4 buçuk milyon insan 'uluslararası' olarak tanımlanmaktadır" diye konuştu.

ÖĞRENCİ SAYISI 5 KAT ARTTI

Türkiye'de 2010 yılı ile 2015 yılı, uluslararası öğrenci sayısı kıyaslamasını yapan Çemrek, "Uluslararası öğrenciler, ülkemize, lise, lisans, yüksek lisans, doktora ve dil eğitimi için gelmektedirler. Bir öğrencinin ülkemizde kalma süresi en az 5 yıldır. Ülkemizde de şu an 160 ülkeden 80 bin öğrenci eğitim almaktadır. 2010 yılında Türkiye'de 17 bir uluslararası öğrencimiz olduğu göz önüne alınırsa 5 yılda sayının yaklaşık 5 kat arttığını görebiliriz. Önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde de ülkemizdeki uluslararası öğrenci sayısının 250 bine ulaşılacağını öngörüyoruz. Benzer şekilde şehrimizde de 95 ülkeden 3 bin civarında öğrenci eğitim görmektedir. Yine birkaç yıl içerisinde bu rakamın 10 binlerle ifade edeceğimizi umuyoruz" ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERİN YANINDA OLACAĞIZ

Platformun amaçları hakkında da konuşan Çemrek, şöyle konuştu: "Platformumuz, uluslararası öğrencilerin Konya'daki eğitimlerinden, barınmalarına, burs ihtiyaçlarından, sosyal ve kültürel faaliyetlerine kadar bir çok alanda üye kuruluşlarıyla el ele vererek başarılı çalışmalar yapmak gayesinde kurulmuştur. Bu minvalde misafir öğrencilerimizin hayatlarını kolaylaştıracak ve şehrimizdeki yaşamlarını anlamlı hale getirecek her türlü faaliyeti gerçekleştirme azmindeyiz. Eğitim süreleri ve mezun olduktan sonraki hayatlarında, dostluğumuzun ve kardeşliğimizin gereği neyse daima bu planda çalışmalar yürüteceğiz. Eğitim için Konya'yı tercih eden bütün uluslararası öğrencilerimizin sorunlarını en aza indirmek, sıkıntılarını gerekli mercilerle paylaşmak için çalışacağız."

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.