Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

Ya Nebiyallah! -1-

Ya Nebiyallah! -1-

 

Sevgili dostlar işte bir kutlu gül ikliminin tamı tamına bütün boyutlarıyla içindeyiz. Dün Efendimiz aleyhissalâtu vesselâm’ın doğum yıldönümü idi ayni zamanda üç ayların da başlangıç günüydü. Bu vesileyle; Perşembe akşamı da Recep ayının ilk Cuma gecesi erişeceğimiz Regâib Gününüzü ve Gecenizi ayni zamanda üç aylarınızı, Efendimizin doğumlarının 1444.cü seneyi devriyesini mübârek eder inşaALLAH İslam ümmetinin “YA FETTAH” İsmi Celîli hürmetine kurtuluşuna, aziz olmasına ve hayrına vesile olmasını yüce Rabb’imden niyaz ederim.

Haydi, yine girelim o kutlu iklime…

YA NEBİYALLAH! -1-

Rabbimizin insanlığa müjdesi, nübüvvet zincirinin son halkası Sensin Yâ Nebiyallah.

Bin dört yüz küsur sene önce dünyâya teşrif ettin ve iyi ki geldin...

Gözümüzün nûru, gönlümüzün sürûru Sen’sin Yâ Rasûlullah.

Hayâtın en güzel yaşanmış numûnesi, sevdâ ateşinin ilk koru, muhabbet basamağının nefesi, muhabbetullâh’ın zirvesi Sen’sin Yâ Vedûdullah.

Tevhidin yaşanmış muhteşem örneği, Livâül hamd sancağının doruk noktası, kâinâtın en güzel bestesi Sen’sin Yâ Vahyillah

Esmâül Hüsna’nın canlı timsâli, şefkat ve merhametin, rahmet ve muhabbetin numûne-i imtisâli Sen’sin Yâ Rahîmullah

Vahyin canlı temsili, Kur’ân’ın en doğru müfessiri, insanların emîni Sen’sin Yâ Emînullah.

Kur’ân’ın nûruyla ufkumuzu aydınlatan, Kur’ân’ı en iyi yorumlayan, hayâtıyla bizlere kıyâmete kadar ışık tutacak tek rehber Sen’sin Yâ Vahyillah.

Yıkık gönüllerin biricik ilâcı, tabiplerin baş tâcı, düşkünlerin yakın dostu Sen’sin Yâ Nebîyallah.

Kâinatın sönmeyen kandili, karanlıkların aydınlığı, ilmin ışığı, âlemlerin gözbebeği Sen’sin Yâ Nûrullah.

Eşsiz güzelliklerin tecelli ettiği, en mükemmel sevgilerin kendisinde odaklandığı, muhteşem ahlâkın tezâhür şahsiyeti En Kâmil Örnek Sen’sin Yâ Rasûlallah.

Yaradan’ın insanlığa ikrâmının en bâriz göstergesi, yüce Rabb’in bize olan tebessümünün en tabi ifâdesi, ebedi Sevdâ Sultanı Sevgililer Sevgilisi Sen’sin Ya Habîballah.

Taşları konuşturan, ağaçları yürüten, parmaklarından sular fışkıran, elinin bir işâretiyle ayı ikiye bölen Sen’sin Yâ Nebîyallah.

Bulutun arkanda hep Sana gölge olduğu, ayağını bastığın hurma kütüğünün hicranla ağladığı, zehirli kuzunun dile gelip şikâyetlendiği eşsiz kişi Sen’sin Yâ Nûrullah.

Uğruna canlarını, mallarını, en sevdiği şeyleri ortaya koyan, Sen’i canlardan öte seven sahabe arkadaşların bir bir her şeylerini, getirdiğin hakikatler adına fedâ eden cennet kopyası şehit ve şühedânın şâhidi Sen’sin Yâ Rasûlullah.

‘Sana selam olsun ey Sevgililer Sevgilisi’ diyerek müşriklerin ağır işkencelerine cesâretiyle baş koyarak senin ayağına bir diken batmasına dâhi tahammül edemeyen Hz Hubeyb (r.a) mezâra değil aslında gönüllere gömülmüş ama Sen’in yoluna kurban olmuştur Yâ Nebîyallah.

Bizim de canlarımız, mallarımız, her şeylerimiz Sana fefâ olsun Yâ Nebiyallah…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR