Wsj: Tezkere Ön Koşul Ancak Türkiye'nin Işid Politikasını Değiştirmeye Yetmez

Wsj: Tezkere Ön Koşul Ancak Türkiye'nin Işid Politikasını Değiştirmeye Yetmez

Amerikan Wall Street Journal gazetesi yarın görüşülmek üzere meclise gönderilen Irak ve Suriye tezkeresinin, IŞİD’le mücadele için bir ön koşul olduğunu; ancak Türkiye’nin IŞİD politikasını değiştirmeye yetmeyeceğini yazdı. TBMM'nin...

Amerikan Wall Street Journal gazetesi yarın görüşülmek üzere meclise gönderilen Irak ve Suriye tezkeresinin, IŞİD’le mücadele için bir ön koşul olduğunu; ancak Türkiye’nin IŞİD politikasını değiştirmeye yetmeyeceğini yazdı.

TBMM'nin Türk hükümetine sınır ötesi askeri operasyonları gerçekleştirme olanağını sağlayan tezkereyi görüşmeye hazırlandığına dikkat çeken Wall Street Journal gazetesi, ABD yetkililerinin son gelişmelere ihtiyatlı bir tutum sergilediğini belirtiyor. Gazeteye göre ABD'li yetkililer, "Parlamentonun onayı, Türkiye'nin IŞİD’e karşı ABD'nin liderliğindeki koalisyona katılması için bir ön koşul olsa da onayın tek başına şu ana kadar sürdürülen politikayı değiştirmeyeceğini" de ifade ediyorlar.

ABD'nin çok satan gazetesi Wall Street Journal, Türk hükümetinin nasıl hareket edeceği konusundaki spekülasyonlara işaret ettiği haberinde "Türkiye ile işbirliği sağlanması, geçen hafta yapılan BM toplantılarında ABD’nin odaklandığı konulardan biriydi" diyor. Gazete şöyle devam ediyor:

"ABD yetkilileri, son gelişmelere ihtiyatlı bir reaksiyon gösterdi. Parlamentonun onayı, Türkiye'nin, İslam Devleti karşıtı ABD'nin liderliğinde koalisyona katılması için bir ön koşul olsa da onayın tek başına politikayı değiştirmeyeceğini de belirtiyorlar. Bir ABD yetkilisi de 'Bu konuda ne istikamete gideceklerini hiç kimse söyleyemez' dedi."

"TEZKEREYE ONAY ANKARA'NIN HEMEN HAREKETE GEÇECEĞİ ANLAMINA GELMİYOR"

Türk tankları ve zırhlı araçların Kobani kentine yakın tepelere konuşlandırıldığına dikkat çekilen haberde, Parlamento'dan sınır ötesi askeri operasyonlar için onay sağlanmasının Ankara’nın hemen harekete geçeceği anlamına gelmediği vurgulandı. Türkiye’nin Suriye'nin kuzeyinde BM destekli bir uçuşa yasak bölge için anlaşma sağlamadan asker gönderme konusunda tereddüt ettiği belirtilikten, “Ankara'nın hemen askeri eylem için hareket geçeceği habercisi olması beklenmiyor" denildi.

"DAHA AGRESİF TUTUM OLACAĞI YÖNÜNDE İŞARET YOK"

Haberde ayrıca New York merkezli risk danışmanlık şirketi Teneo Intelligence İcra Direktörü Wolfgango Piccoli'nin, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türk kuvvetlerine Suriye ve Irak'taki IŞİD mevzilerine yapılan hava baskınlarına katılmak gibi daha agresif bir tutum talimatını vereceğine ilişkin bir işaret bulunmadığı" sözleri aktarılıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.