Wilhelmstadt İlkokulunun Velileri Okuldan Çok Memnun

Wilhelmstadt İlkokulunun Velileri Okuldan Çok Memnun

Berlin’de bundan 20 yıl önce kurulan TÜDESB Eğitim ve Öğretim Derneği yeni eğitim yılına yeni bir okul daha açarak başladı. TÜDESB, Berlin’in Spandau ilçesinde bulunan Wilhelmstadt Kampüsü’nde anaokulu, Sekundarschule, Fachoberschule,...

Berlin’de bundan 20 yıl önce kurulan TÜDESB Eğitim ve Öğretim Derneği yeni eğitim yılına yeni bir okul daha açarak başladı. TÜDESB, Berlin’in Spandau ilçesinde bulunan Wilhelmstadt Kampüsü’nde anaokulu, Sekundarschule, Fachoberschule, Gymnasium ve Sanat Akademisi'ne ek olarak velilerin talebi üzerine Wilhelmstadt İlkokulu’nu da açarak eğitim halkasını tamamlamış oldu.

İki sene önce satın aldığı Wilhelmstraße’deki eğitim kampüsünde yerleşik okulların adını, içinde bulundukları semtin adını alarak “Wilhelmstadt Schulen” olarak yenileyen TÜDESB; bünyesindeki dört anaokulu, üç eğitim merkezi, bir sanat akademisinin yanında iki ilkokul, Gymnasium, Sekundarschule ve Fachoberschule olmak üzere beş okulla Berlinlilere eğitim hizmeti sunmaya devam ediyor.

Kampüste eğitim için hazırlanan dört binadan üçünün inşaatının tamamlandığı Sekundarschule binasının inşaatı ise iki ay içerisinde bitirileceği açıklandı. İnşaatı tamamlanan ve kapasitesini 40 öğrenciden 106 öğrenciye çıkartan Kinderparadies Anaokulu daha şimdiden Berlin’in en iyi anaokulları arasında yerini aldı.

VELİLERDEN TAM NOT

Bulundukları bölgede sadece kiliseye ait okulların olduğunu belirten okul velilerinden Mandy Bağcı, “Eşim, arkadaşlarından Wilhelstadt okul kampüsünün olduğunu duydu. Başta biraz okula karşı tereddütlerim vardı. Ben Alman’ım, eşim Türk. Bu yüzden sorunlarla karşılaşır mıyız gibi tereddütlerim vardı.” şeklinde görüşünü dile getirdi. Bağcı, bu düşüncelerin okul yönetimi ile tanıştıktan sonra giderildiğini belirtti.

Velilerden Kadir Çüngör, Wilhelmstadt ilkokulunun eğitim kalitesinin ve öğretmenlerin çocuklara verdiği ilginin kendisini ve eşini çok etkilediğini dile getirdi. Diğer bir veli ise çocuğunun kendisine daha iyi bir gelecek sağlayabilmesi için Wilhelmstadtilk okulunu seçtiğine dikkat çekti.

BİR SINIFTA EN FAZLA 18 ÖĞRENCİ

Wilhelmstadt İlkokulu, öğrencilerine tam gün eğitim imkânı veren en fazla on sekiz kişilik sınıflardan oluşuyor. Derslerde sınıf öğretmeninin yanı sıra ikinci bir eğitimci olarak sınıf pedagogu da hazır bulunuyor. Öğrencilerle daha iyi ve yakından ilgilenmeyi sağlayan bu uygulamayla, öğrencilerin yetenekleri daha erken keşfedilerek destekleniyor. İlkokul geniş ve yemyeşil bahçesiyle bol oyun imkânı sunarken, zengin kulüp çalışmalarıyla da öğrencilerinin sosyalleşmelerine katkı sağlıyor.

BESLENME SON DERECE ÖNEMLİ

Wilhelmstadt İlkokulu'nda öğrencilerin beslenmesine son derece özen gösteriliyor. Yeni okul dönemine modern bir yemekhaneyle girildiğini belirten yetkililer, öğrencilere kaliteli yemek yedirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ediyorlar. Yetkililer bu mutluluğu öğrencilerin yüzlerinde de gördüklerini dile getiriyorlar. Okul mutfağında hazırlanan kahvaltı ve öğle yemeğinin yanı sıra meyve saatiyle birlikte üç öğün yemek hizmeti alan öğrenciler, ev yemeklerinin lezzetini aratmayan zengin menülerle sağlıklı besleniyorlar.

Okullardan sorumlu Genel Müdür Muzaffer Toy, yeni eğitim dönemine tecrübeli bir eğitmen ve öğretmen kadrosuyla başladıklarını belirterek, Berlin'in Treptow-Köpenick semtinde altı yıl önce açılan Mosaik Grundschule’de çalışmaların başarıyla sürdüğünü hatırlattı. Toy, yeni açılan okula Mosaik İlkokulu’nda edinilen deneyimlerin ışık tutacağını kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.