Whatsapp'ta 6 haneli şifre dönemi başlıyor

Whatsapp'ta 6 haneli şifre dönemi başlıyor

Facebook'un sahibi Mark Zuckerberg tarafından 19 milyar dolar gibi rekor bir ücret ödenerek satın alınan ve bu satın alma sonrası güvenlik önlemleri daha da arttırılan popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp artık daha da güvenli olacak.

Whatsapp yakın zamanda 6 haneli şifre sistemine geçiyor. Bu yeni şifre sisteminde güvenlik daha da artacak ve şifreyi bilmeyen Whatsapp'ı kullanamayacak.

WHATSAPP'TA 6 HANELİ ŞİFRE NE AMLAMA GELİYOR?

Android Authority'nin haberine göre WhatsApp, kullanıcıların kendilerini daha rahat hissedeceği bir bir yöntem geliştirecek ve bununla güvenlik meselesi daha da üst seviyeye çıkacak. Yeni şifreleme sisteminde '6 haneli bir şifre girin', 'şifreniz eşleşmiyor, tekrar deneyin', 'bir kurtarma e-postası girin' gibi bildirimlerin ve uyarıların bulunduğu belirtiliyor.

ERİŞİM KULLANICININ DENETİMİNDE

Uçtan uca şifrelemeyle konuşmalarınızı yazılımsal açıdan koruyup mesajlarınıza 3. kişilerin ulaşmasını engelleyen WhatsApp, yeni şifreleme sistemiyle uygulamaya telefon üzerinden erişim konusunda da önceliği tamamen cihazın kullanıcısına bırakıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.