Vural: Bir Kara Para Aklamacının Türk Bayrağıyla Pazarlanmasını Kınıyorum

Vural: Bir Kara Para Aklamacının Türk Bayrağıyla Pazarlanmasını Kınıyorum

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Reza Zarrab'ın Türk bayraklı röportajına tepki göstererek "Bir kara para aklamacının televizyonlarda ve medyada aklanmak istercesine Türk bayrağı arkasında olmak üzere bir pazarlamaya tabi tutulmasını kınıyorum.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Reza Zarrab'ın Türk bayraklı röportajına tepki göstererek "Bir kara para aklamacının televizyonlarda ve medyada aklanmak istercesine Türk bayrağı arkasında olmak üzere bir pazarlamaya tabi tutulmasını kınıyorum." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 79. birleşimi, yoklama yapılmaksızın saat 15.00'te açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Sadık Yakut Yakut yönetiyor. Başkan, gündeme geçmeden önce üç milletvekiline gündem dışı konuşma için söz verdi. Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan ve sonra tahliye olan Reza Zarrab'ın "Cari açığın yüzde 15'ini ben kapattım." açıklamasını Türk bayrağı arkasında yapmasına MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'dan tepki geldi.

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan Vural, şunları söyledi: "17 ve 25 Aralık tarihlerinde yapılan soruşturmalarda özellikle kara para aklama, haram para aklama ve gayri ahlaki ilişkiler olmak üzere çok kapsamlı iddialarla hakim önüne çıkan ve Türk yargısının önünde olan bir şahsiyetin, bir kara para aklamacının televizyonlarda ve medyada aklanmak istercesine Türk bayrağı arkasında olmak üzere bir pazarlamaya tabi tutulmasını kınıyorum. Bu konuda fezlekeler Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeyken böylesine şüpheli olanların Türk bayrağını bir istismar vasıtası olarak kullanıp, üstelikte Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ekonomik politikalarını başarıya ulaştıran şahsiyet olarak lanse edilmesi karşısında AKP'nin yandaşı medyanın bunu pazarlaması karşısında herhalde muhtemelen yeni bakanlar kurulunda ekonomiden sorumlu bir bakan olarak atanılması düşünülüyor. Böylesine bir kişinin bu şekilde pazarlanmış olması Türk medyasının yüzkarasıdır."
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.