Volkswagen'e bir talip daha çıktı!

Volkswagen'e bir talip daha çıktı!

Alman otomotiv devi Volkswagen, Barış Pınarı Harekatı sonrası Türkiye'deki fabrika yatırımını erteleme kararı almıştı. Volkswagen fabrikasına bir talip daha çıktı.

Alman otomotiv devi Volkswagen, Fırat'ın doğusuna gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı sonrası Türkiye'deki fabrika yatırımını erteleme kararı almıştı. Bu kararın ardından Volkswagen fabrikasına talip olan ülkelerin sayısı artıyor.

Türkiye'nin ilişkilerinin iyi olduğu Sırbistan'ın Ticaret Odası Başkanı Marko Cadez de "Volkswagen’in bizim ülkemizde olması bölgeye istikrar gelmesine yardımcı olur" dedi.

Volkswagen'in Türkiye'de fabrika kurma kararını ertelemesinin ardından Balkan ülkeleri üst üste açıklamalar yapmaya devam ediyor. Dün Bulgaristan ve Romanyalı yetkililer Volkswagen'in fabrikayı ülkelerine kurmalarına talip olduklarını açıklamıştı.

Hatta Rumen Ticaret Bakanı Opera, şirket ile görüşme halinde olduğunu iddia etmişti.

Bloomberg haber ajansında yer alan habere göre, Sırbistan Ticaret Odası Başkanı Marko Cadez de Volkswagen fabrikasına talip olduklarını açıkladı.

"VOLKSWAGEN'İN BİZİM ÜLKEDE OLMASI..."

Cadez, "Volkswagen'in bizim ülkemizde olması bölgeye istikrar gelmesine yardımcı olur" diye konuştu.

Türkiye ile Sırbistan'ın ilişkileri son yıllarda oldukça yakın. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Sırbistan'a vize olmadan gidebiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.