Volkswagen'de hileli kredi şüphesi

Volkswagen'de hileli kredi şüphesi

Alman otomotiv devi Volkswagen'e (VW) bir darbe de Avrupa Yatırım Bankası'ndan (AYB) geldi.

11 milyon dizel aracına emisyon testlerinde hile yapan bir yazılım taktığı için başı dertte olan Alman otomotiv devi Volkswagen’e (VW) bir darbe de Avrupa Yatırım Bankası’ndan (AYB) geldi.

Banka, VW’ye çevreci motorlar geliştirmesi için verdiği kredilerin amacına uygun kullanılmadığından şüpheleniyor. AYB, Volkswagen’e verdiği milyarlarca euro’luk kredilerin peşine düştü. İlk etapta VW’nin Avrupa Birliği’nden aldığı kredileri emisyon hilelerinde kullanıp kullanmadığı araştırılacak.

Böyle bir durum saptanırsa kredinin geri alınması söz konusu olacak. Bankanın yöneticisi Werner Hoyer, “Verdiğimiz kredilerde belirli çevre hedeflerine uymak zorundayız” dedi.

Avrupa’nın en büyük araç üreticilerinden olan Volkswagen’in, ABD’de yapılan kontrollerde dizel araçlarında emisyon hilesi yaptığı ortaya çıkmıştı.

Durumu kabullenen Volkswagen, hileli yazılım kullanan araçlarını 2016 sonuna kadar düzeltmenin planlarını yapıyor.

AYB, Volkswagen’e düşük emisyonlu motorlar yapması ve Güney Amerika’da bir fabrika kurması için 1990’dan beri yaklaşık 4.6 milyar euro (15.3 milyar lira) kredi kullandırdı.
Kredinin 1.8 milyar euro’luk (yaklaşık 6 milyar lira) kısmının henüz vadesi dolmadı.
Geniş çaplı bir araştırma yapacaklarının altını çizen AYB, Volkswagen ile ilişkilerinin bu skandal sonucu sarsıldığını da vurguladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.