Volkan’a Bir Tepki De Bursa Barosu’ndan Geldi

Volkan’a Bir Tepki De Bursa Barosu’ndan Geldi

Geliri, Soma’daki maden ocağı faciasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerinin yakınlarının yararı için Manisa’da oynanan Fenerbahçe - Galatasaray Süper Kupa maçının yankıları sürüyor. Müsabakanın hemen ardından kulüp televizyonuna,...

Geliri, Soma’daki maden ocağı faciasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerinin yakınlarının yararı için Manisa’da oynanan Fenerbahçe - Galatasaray Süper Kupa maçının yankıları sürüyor. Müsabakanın hemen ardından kulüp televizyonuna, "Belediye gereksiz sokak köpeklerini zehirlesin, yoksa olmayacak yani, bu iş bana kalacak bu iş” diyen Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel’e hayvan hakları savunucularını öfkelendirdi. Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Ümran Babacan, "Hayvan kelimesi Arapçada ‘canlı’ anlamına geliyor. Hakaretamiz bir kelime değildir." dedi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Avukat Ümran Babacan, Volkan Demirel’in savunmasız, mağdur sokak hayvanları üzerinden katliam ve ölümü teşviki içeren sözleri öncelikle insan olarak ve Fenerbahçe taraftarı olarak kendilerini derinden yaraladığını söyledi.

Avukat Babacan şunları kaydetti: "Hayvan kelimesi Arapça’da ‘canlı’ anlamına geliyor. Hakaretamiz bir kelime değildir, Ama insanlar birbirlerine bu kelimeyi hakaret amaçlı kullanmaktadır. Volkan Demirel’in talihsiz ve maksadını aşan konuşması sokak hayvanı gerçeğini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Onlar sokak hayvanı olmayı kendileri seçmedi, biz insanlar, onları bir heves uğruna pet shoplardan aldık bir müddet sonra hevesimiz geçince sokaklara atarak sokak hayvanı yaptık. Sokak hayvanı adı altında bir ırk cins yok. Osmanlı hayvan haklarını 500 yıl önce teminat altına aldı. Sultan Beyazid döneminde çıkarılan dünyanın ilk Standart Kanunu ‘Kanunname-i ihtisab-ı Bursa’ ile hayvan hakları teminat altına alındı. Kutsal kitabımızda Kur’an-ı Kerim’de hayvanları öldürmeyi ve onları hor görmeyi ve aşağılamayı yasaklayan ayetler mevcuttur. Yüzyıllarca önce Peyfamber efendimiz (sas) hayvanlara şefkatli ve merhametli davranmayı tavsiye etmiştir. Yapılan yanlışın farkına varılması da bir erdemdir. Ümit ediyoruz ki Volkan Demirel, yaptığı yanlışın büyüklüğünün farkına varır."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.