Volkan Bozkır, Ab’nin Yeni Atanan Yöneticilerini Kutladı

Volkan Bozkır, Ab’nin Yeni Atanan Yöneticilerini Kutladı

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Birliği Zirvesi Başkanlığı ile AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilciliği makamlarını devralacak isimleri tebrik etti.Volkan Bozkır, konuya ilişkin açıklamasında,...

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Birliği Zirvesi Başkanlığı ile AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilciliği makamlarını devralacak isimleri tebrik etti.

Volkan Bozkır, konuya ilişkin açıklamasında, 30 Ağustos 2014 tarihinde Brüksel’de gerçekleştirilen Avrupa Birliği (AB) Devlet ve Hükümet Başkanları Özel Zirvesi'nde, gelecek dönemde Avrupa Birliği Zirvesi Başkanlığı ile AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilciliği makamlarını devralacak isimlerin belirlendiğine işaret ederek Avrupa Birliği Zirvesi Başkanı Herman Van Rompuy’un yerine Polonya Başbakanı Donald Tusk, AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton’ın yerine ise İtalya Dışişleri Bakanı Federica Mogherini atandığını belirtti.

    Bozkır, AB’nin önemli sınamalarla karşı karşıya bulunduğu bu zorlu dönemde, kilit mevkilerde büyük sorumluluklar üstlenen Donald Tusk ve Federica Mogherini’yi yeni görevleri dolayısıyla tebrik ederek bu atamaların AB üye devletleri, aday ve potansiyel aday ülkeler ile uluslararası camiada hayırlara vesile olması temennisini iletti.

    "ÜYELİK SÜRECİMİZE YENİ BİR İVME KAZANDIRAN BİR DÖNEM OLMASINI TEMENNİ EDERİM"

    Bu vesileyle AB ile Türkiye arasındaki ilişkilerde yeni ve dinamik bir dönemin başlayacağına inancının tam olduğunu ifade eden Bozkır, "Türkiye, her zaman Avrupa’nın üzerinde yükseldiği evrensel değerlerin arkasında olmuş ve olmaya devam edecektir. Türkiye güçlü ve istikrarlı ekonomisi, jeostratejik konumu ve çok yönlü dış politikası ile geçmişte olduğu gibi, bugün de AB’nin güvenliği ve refahı açısından anahtar bir ülkedir. AB’nin yeni liderlerinin, İtalya ve Polonya gibi Türkiye’nin üyeliğinden yana iki önemli ülkeden seçilmesinden büyük bir memnuniyet duyduğumuzu belirtir, önümüzdeki dönemin Birlik açısından Avrupa projesine güç katan, Birliğin görünürlüğünü arttıran ve üyelik sürecimize yeni bir ivme kazandıran bir dönem olmasını temenni ederim." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.