Viyana'da Çıkan Yangında Bir Kişi Öldü

Viyana'da Çıkan Yangında Bir Kişi Öldü

Avusturya'nın başkenti Viyana’nın merkezinde bulunan 9 katlı bir binada bugün sabaha karşı yangın çıktı.

Avusturya'nın başkenti Viyana’nın merkezinde bulunan 9 katlı bir binada bugün sabaha karşı yangın çıktı. Yangının yol açtığı patlamada bir kişi öldü, 7 kişi yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken dumandan etkilenen 17 kişinin tedavisi olay yerine gelen ambulanslarda yapıldı.

Viyana 1. Bölge'de bulunan 50 dairelik apartmanın dördüncü katından yükselen alevler diğer katlara da yayıldı. Yangının neden olduğu patlamanın oluşturduğu basınç dalgası nedeniyle çevre binaların camları kırıldı, pencereleri hasar gördü. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın yan binalara sıçramadan söndürüldü.

KUNDAKLAMA ŞÜPHESİ

İtfaiye Sözcüsü Gerald Schimpf, alevlerin çatıya kadar yükseldiği yangında can veren 23 yaşındaki bayan öğrencinin ölümüne, patlamanın etkisiyle yıkılan oda duvarlarının neden olduğunu açıkladı. Polis Sözcüsü Adina Mircioane ise öğle saatlerinde yaptığı açıklamada yanan binada bir benzin tenekesi bulduklarını ifade etti. Polis sözcüsü, "Yakıt geniş bir alana dağıtılmış ve daha sonra bir kibritle ateşlenmiş olabilir.’" diyerek kundaklama şüphelendiklerini dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.