Vitrinimiz güzelleşecek

Vitrinimiz güzelleşecek

Karatay'a ahde vefasının olduğunu belirten Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, "Karatay'ın çocuğuyum. Nerede ne sıkıntısı var bilirim. İlçede hiçbir eksiğimiz kalmadı. Şimdi vitrinimizi güzelleştireceğiz" dedi

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Bayır Diamond Otel'de her hafta düzenlenen “Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Masası Toplantısı”na katıldı. Yazı İşleri Masası Toplantısı’nda Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak, Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken, Yazı İşleri Müdürü Muhammet Gümüş, Haber Müdürü Hâlid Şen, Sayfa Editörü İbrahim Başcı ve Muhabir Emre Özgül, belediye çalışmaları hakkında Hançerli'den bilgi aldı. 2004 yılından bu yana vatandaşa hiçbir vaatte bulunmadıklarını ifade eden Başkan Hançerli, "Bazen doğaçlama karar almak lazım. Karatay'ın eski halinden eser kalmadı. Doğasına ve yapısına uygun bir şekilde ilçemizi hak ettiği noktaya taşıdık. Karatay'ın bağrından çıkan bir insanım. İlçemi iyi bilirim. Bu yönüm belediye çalışmalarımıza ve ilçemize ciddi katkılar sağladı" dedi.

ESKİ PARA İLE 56 TRİLYON HARCAYACAĞIZ

2018 yılındaki en büyük projelerinin İsmil olacağını dile getiren Hançerli, 112 villadan oluşan İsmil Kaplıcaları'nın ilk etap ihalesinin yapıldığını ve inşaat çalışmalarının başladığını söyledi. 500 bin metrekarelik alanın mülkiyetinin de belediyeye ait olduğunu aktaran Hançerli, "Buraya eski para ile 56 trilyon para harcayacağız. Bünyesinde market, cami, lokanta, toplantı salonları, gün birlik bay, bayan ve çocuk havuzları, sauna ve fitness salonları bulunacak. Suyun kuyu ağız çıkış sıcaklığı 44 buçuk derece. Yaptıracağımız çalışmalarla suyun 49 derece sıcaklığını da bulacağız. Bölgenin havasını değiştirecek bir yatırım olacak" açıklamalarında bulundu.

KARATAY'IN TÜM PROBLEMLERİ ÇÖZÜLDÜ

Karatay'ı fiziksel ve sosyolojik olarak yakından bildiğini kaydeden Hançerli, 14 yıl içinde ilçede sadece bir kez anket yaptırdığını ve daha sonraki süreçlerde anketlere gerek duymadıklarını hatırlattı. Karatay'ın sürekli göç aldığını ve zaman içerisinde nüfusunun 110 binden 316 bine kadar çıktığının altını çizen Hançerli, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hizmetlerimizin hepsi birbirinden değerli. Karatay'da yürüttüğümüz en güzel hizmet, imar ve revizyon planlamalarımız oldu. Karatay'ı beton yığınına çevirelim diye bir kaygımız hiçbir zaman olmadı. Aksine biz yeşil alanları ve yollarımızı iki katı genişlettik. İlçemizdeki bütün problemler çözüldü. Zaman vitrinimizi güzelleştirme zamanı. Üstü kapalı olmayan pazar yerimiz kalmadı. Yayla evlerinin kapısına kadar asfaltı götürdük. 24 okul yaptık, 5 kapalı spor salonu yaptık, yani anlayacağınız yaptık da yaptık. Yaylalardaki hanelere tek tek konteyner verdik. Bu da hizmet ağımızın ne kadar geniş olduğunu bizlere gösteriyor. 2017 yılında 973 bin metrekareye asfalt döktük. İlçemizin göç aldığını söyledim. 7 bin göç alan ilçemiz önümüzdeki yıllarda 15 bine kadar da göç alabilir."

13 BİN 644 KONUT İNŞA ETTİK

Toplu konut çalışmaları ile Türkiye'ye örnek olduklarını konuşmalarına ekleyen Başkan Hançerli,  şehircilik ilkesinden taviz vermeden 24 mahalle ve semtte toplamda 13 bin 644 konut ürettiklerini belirtti. Toplu konut çalışmalarının bittiğini ifade eden Hançerli, esnafla ilgili bir sıkıntı yaşamadıklarını da aktararak, "Kentsel dönüşüm kapsamında hazırladığımız projemiz Yaşanabilir ve Estetik Şehirler Proje Yarışması'nda Jüri Özel Ödülüne belediyemiz layık görüldü. En fazla daireyi bin 200 konutla Kerimdede'de yaptık. Esnafımız ile de sıkıntımız yok. Biz, esnafımızın para kazanmasından yanayız. Esnafların tente krizi ile alakalı bizler de çok mücadele verdik. Kaldırımın hakkı insanlarındır. Karatay'da bu konuda bir sıkıntı yaşanmadı. Birkaç tane mahkemeye verip yıktığımız yer de oldu. Bu konuda da bir problem yok" şeklinde konuştu.

BİZE VERİLEN EMANETE SAHİP ÇIKIYORUZ

İlçeye 15 adet düğün salonu ve 4 taziye evi kazandırdıklarını kaydeden Hançerli, şunları kaydetti: "Vatandaşımız bize layık gördü ve 14 yıl bir görev yükledi. Biz de en iyi şekilde bu hizmeti yerine getirmeye çalışıyoruz. 3 bin kişilik bir kır düğün salonu yaptık. Maliyeti 15 milyonu buldu. 430 araçlık otopark alanı var. Eğitime 20 okul, 21 tesis kazandırdık. 3 Anaokulumuzu kısa süre içerisinde tamamlayarak, eğitime açtık. 5 okula 5 kapalı spor salonu yaptık. 16 okula suni çim sahası döşedik. İnşallah şehrimizde bir ilke imza atarak, ilçemize 8 derslikli iki anaokulu kazandıracağız. Ovakavağı ve Hayıroğlu Belediye binaları düzenlemelerini yaparak, Milli Eğitime tahsis ettik. Aslanlı Kışla Caddesi üzerinde Kültür Merkezi karşısında bin 110 kapasiteli Karatay Belediye Çelebi Cami yaptık. Bu camimiz yaklaşık 5 milyon TL'ye mal oldu. Türkiye'de bir ilke imza attık, Alzheımer Gündüz Yaşam Merkezi açtık. Belediyemiz tarafından tahsis edilen servis araçlarımız ile yaşlılarımız hemşireler eşliğinde günlük faaliyetlerde bulunuyorlar. 20 üniteli Karatay Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizi açtık. İl Sağlık Müdürlüğümüze tahsisini yaptık. 1 milyon 800 bin TL'ye Fetihkent Hanımlar Lokali'ni yaptık. Çelebi Halk Eğitim Merkezi faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Çeşitli branşlarda eğitimlerin verildiği merkezde aynı zamanda muhtar evi ve emekli konağı da bulunuyor. Toplam alanı 343 bin 300 metrekare olan Karatay Şehir Parkı, içerisinde 30'a yakın oyuncağın bulunduğu bir lunaparka sahip. Parkımızın içinde kendini temizleyebilme özelliğine sahip 12 bin 500 metrekarelik biyolojik bir göletimiz bulunuyor. Parkı 2017 yılı içerisinde 2 milyon 114 bin 639 kişi ziyaret etti. 466 adet 100 metrekarelik aile piknik bahçesi alanı çalışmalarımızın inşası hızla devam ediyor. Restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarında büyük yol aldık. Tarihimize saygı çerçevesinde yapılan restorasyon çalışmaları ile tarihi yapılarımız gelecek nesillere aktarılıyor."

TESİS BU HAFTA BİTİRİLECEK

Katı Atık Aktarma Tesisi ile ilgili de bilgiler veren Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, merkezin 8 bin 843 metrekarelik bir arza üzerine yapıldığını belirtti. İnşaatının 1 milyar 84 bin 840 TL'ye mâl olduğunu söyleyen Hançerli, "2017 yılının Eylül ayında inşaata başlamıştık. İnşallah 9 Nisan'da tesisin bir eksiği kalmayacak. 16 adet pazar marketi oluşturduk. Bütün pazarlarımızın üzerini kapattık.  2004 yılı öncesi 1 pazar yerimiz varken, şimdi 16 tane.  Pazar kültürümüzde değişiyor. İnsanlar tüm ihtiyaçlarını AVM’lerden gideriyor.  Konya'nın en büyük katlı otoparkını yapmak nasip oldu. Bin 203 araç kapasiteli katlı otopark 21 milyon 701 bin 600 TL'ye yapıldı. 2018 yılı ile toplam ağaçlandırma hesaplarımızı yaptık. 3 milyon 562 bin 726 metrekarede 117 bin 234 ağaç dikeceğiz. Araç filomuzu her yıl yenileyerek, güçlendiriyoruz.  Toplam 181 araç ile ilçemizde hizmetlerimizi devam ettiriyoruz. Konya'nın ilk ve tek Hayvanat Bahçesi'ni yine biz açtık. Celaleddin Karatay Kongre ve Gençlik Merkezi'nde yaklaşık 600 gencimize mesleki eğitim veriliyor. İlçemizde maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimize yardımda bulunuyoruz. 21 adet Emekli Konağı, 8 adet İnternet Evleri yaptık. Tüm bunların yanı sıra komşu ilçelerimize de yaptığımız yatırımlar var" diye konuştu. Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak da Başkan Hançerli'ye davete icabet ettiği için teşekkür etti. Merhaba Gazetesi'nin her zaman Karatay Belediyesi'nin ve Konya'ya hizmet eden her kurum ve kuruluşun yanında yer aldıklarını  belirten Sarıkulak, Hançerli'ye Binlerce Tablo'nun yaptığı özel tasarımlı plaketten  takdim etti.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum