Villasında Öldürülen Avukat Ve Eşi Toprağa Verildi

Villasında Öldürülen Avukat Ve Eşi Toprağa Verildi

Adana’da villasında bıçaklanarak öldürülen avukat Yüksel Pişkin (50) ve eşi Nilay Pişkin (48) son yolculuğuna uğurlandı. Adli Tıp Kurumu’nda otopsi işlemleri tamamlanan Pişkin çifti, cenaze aracıyla Kabasakal Mezarlığı’na getirildi....

Adana’da villasında bıçaklanarak öldürülen avukat Yüksel Pişkin (50) ve eşi Nilay Pişkin (48) son yolculuğuna uğurlandı. Adli Tıp Kurumu’nda otopsi işlemleri tamamlanan Pişkin çifti, cenaze aracıyla Kabasakal Mezarlığı’na getirildi. Defin işlemleri yapılan çiftin yakınları gözyaşlarına boğuldu.

    Cenaze törenine Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ, Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Şahin Bilgiç, Türk Kızılay’ı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, çok sayıda avukat meslektaşı, siyasi parti ve sendika temsilcileri, ailenin Makedonya’da eğitim gören oğlu Taha Pişkin, İstanbul’da mali danışmanlık yapan oğlu Hayrettin Pişkin ile vatandaşlar katıldı. Kılınan cenaze namazı sonrası Yüksel Pişkin ve Nilay Pişkin, dualarla toprağa verildi.

    AVUKATLAR, ŞÜPHELİ OĞLUNUN MÜDAFİLİĞİNİ ÜSTLENMEDİ

    Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, avukat Yüksel Pişkin ile eşinin ölümünden büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Çıtırık, "Acımız büyük." dedi. Pişkin’nin sevilen, sayılan baronun önemli avukatlarından birisi olduğunu vurgulayan Çıtırık, "Dün sabah acı haberi aldıktan itibaren olay yeri inceleme ve adli tıp süreçlerini takip ettik. Çok sayıda avukat CMK’dan görevlendirme doğrultusunda şüphelinin (oğlu A.İ.P) müdafiliğini kabul etmedi. Çünkü bir meslektaşımız katledilmiş. Ancak CMK’nın verdiği yetki doğrultusunda yönetim kurulu üyemiz avukat Sebahattin Gümüş’ü zanlının müdafiliğini üstlenmesi için zorunlu olarak görevlendirdik. Şüphelinin Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusu sonrası adliyeye sevki yapılmış. Gümüş, savcılıktaki her aşamada bulunacak." diye konuştu.

    Cinayeti ‘Çok üzücü ve talihsiz bir olay” olarak değerlendiren Çıtırık, “Yaşanmasını asla arzulamadığımız bir hadise. Kanıtlar toparlandıkça, ilerideki aşamalarda da gerekli açıklamaları yapacağız. Allah ailesine, sevenlerine sabırlar versin. Pişkin çiftine Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Meslektaşlarımızda başsağlığı diliyorum.” açıklamasını yaptı.

    ZANLI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

    23 Ekim günü Merkez Çukurova İlçesi Kurttepe Mahallesi Gondol Sitesi'ndeki villasında bıçakla öldürülmüş halde bulunan avukat Yüksel Pişkin ile eşi Nilay Pişkin’nin katil zanlısı olarak olay sırasında evde bulunan ve polise ihbarı yapan oğlu A.İ.P (30) gözaltına alınmıştı. Cinayet suçlamasını kabul etmeyen A.İ.P., Adli Tıp Kurumu’nda sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.