Ahmet Güldağ

Ahmet Güldağ

Vilayet ve Selçuk Üniversitesi Açılımları

Vilayet ve Selçuk Üniversitesi Açılımları

Konulara ait yazım geç kaldı ama olsun. Değerli açılımları konu etmek her zaman yerinde olur.
Davet edildiğim bu açılım toplantılarına Konya dışında olmam vesilesiyle iştirak edememiş oldum ama yapılan konuşma ve hareketlerin gönderilmesiyle az da olsa bir bilgiye sahip oldum.
***
KONİLİS açılımı
Konya valiliğinin açılımlarından biri daha olan ve halka büyük fayda ve hizmet sağlayacak KONİLİS başlamış oldu.
***
Ne olmuş? gibi düşüncelere saplanmamamız lazım. Çünkü tüm arzu edilen konular hakkında genişçe hem de grafiklime usulü ile de yapılan cevabî bilgi verme haznesine sahiplenmiş olmaktayız.
***
Bu konuda açıklama yapan verimli valilerimiz arasına daha şimdiden kendini kaydettiren Konya Valisi Sayın Aydın Nezih doğan bakın ne diyor.
“sistemin ana esası bir ilde kamu hizmeti üreten bütün birimlerin katkı verebileceği bir veri tabanı hazırlamak ve bu veri tabanında çeşitli yazılımların da desteğini alarak ortaya nitelikle dirilmiş veriler çıkarmak olduğudur.
Projenin kendi içerisinde üç alt projeyle tamamlanmaktadır. Bunlardan bir tanesi web sitesinde görülen veri giriş ekranı olarak işaretlenmiş alandır. Bu alan kendisine özel şifreler verilmiş, yetkilendirilmiş kullanıcılar tarafından girilen bir alan. Bu alana kamu kuruluşları yaptıkları hizmetleri belli bir forma, belli bir şekle dönüştürerek giriyorlar. Şu ana kadar yaklaşık 50 bin form girildi sisteme. Bu 500 bin de, 5 milyon da olabilir.
Bizim bilgi alt yapımız mevcut programımız bu nihaisiz bir biçimde girilecek bilgileri karşılayacak bir alt yapıya sahip. Projenin ikinci bölümü ise analiz giriş ekranı olarak karşımızda duran bölüm. Burada da birinci bölümde elde ettiğimiz bilgileri özel bir yazılımla analiz etmeye dayanıyor. Üçüncü bölümde ise web sitesidir. Ama sistem bugün her bir kullanıcı için, her bir kurum için ayrıca kendi içerisinde bir İntranet ortamını da içermektedir. Analiz giriş ekranı üzerinden hareket eden bir kapalı devre bilgi üretim sistemine de sahiptir”
***
Sayın vali ve bu işlemde emekleri geçen bütün değerli çalışanlara…
Bizlere böyle bir işlem sundukları için teşekkürler.
***
Selçuk Üniversitesinin açılımı
Selçuk Üniversitesi’nin kurulma ve açılışı müteakiben ilim üzerinde hayli çalışmaları ve bilhassa 1995 yılları çerçevesinde konferanslar yolu ile halka bilinmeyen birçok oluşumlar da Konya ve insanının yaptığı tarihsel durumları Güngör salonunda sundu.
Sadece öğrenciler değil salonu halk fazlasıyla doldurmakta idi.
Sonra ne oldu bilemem. Kuluçkaya mı yattı ne oldu ise oldu. sadece öğrencilerin iştiraki
Sağlanabilen şehir merkezinden uzak ve ulaşım imkanı olmayan kampüslerde bir şeyler olsa da o eski durumu bulamadı.
***
Şu son zamanlarda ise kuluçka zamanı bitmiş ola ki kabuğunu kırıp sadece Konya ile değil Uluslararası açılımlar yapmaya başladı. Yani kabuğuna çekilmeye devam etmedi.
***
Bunlardan bir tanesi Kore savaşı yıldönümü vesilesiyle Güney köreye giderek şehitlerimize Anadolu toprağı götürüp bıraktı…
Kore savaşında Türk Askeri’nin kahramanlığı ile esaretten kurtuldukları için Türkiye’ye daima sempati duyan Güney Kore halkına konserler sunuvermekle Sevgi duygusunu bir daha perçinleştirdi.
Üniversite heyetinin Seul de verdiği “Dostluk Konseri” Güney Koreliler dakikalarca ayakta alkışlayarak dostluğu geliştirmiş oldular.
***
Açılımlar bununla da kalmadı. Aslında Kültür ve Turizm Bakanlığının yapması gerekip kalan işlemlere de uluslararası adım attı.
Konu ile ilgili haberden okuyalım.
 “Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki kültürel ilişkileri artırmak amacıyla düzenlenen Avrupa Birliği ve Kültürlerarası Diyalog Hibe Programı Müzeler Bileşeni kapsamında  Selçuk Üniversitesi’nin yürüttüğü ‘Anadolu Müzeleri Berlin’de Buluşuyor’ projesinin final toplantısı Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Projedeki amacın her iki ülkede inceleme yapılan müzelerin korunması, aydınlatılması, sterilizasyonu, depolanması ve tarihi eserlerin restorasyonu konusunda ortak bir eylem planı hazırlamak olduğu bildirildi”
Eh, herhalde yeterli bir haber. Siz olsanız bu dışarı açılıma adım atan Üniversite’yi kutlamaz mısınız?
***
Sağlık ve esenlik içinde sevdiklerinizle yaşam dileğimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Güldağ Arşivi
SON YAZILAR