Verim kaybına karşı biçerdöverler denetleniyor

Verim kaybına karşı biçerdöverler denetleniyor

Seydişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, hububat hasadı yapan biçerdöverleri verim kaybı yaşanmaması için denetliyor.

Seydişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, hububat hasadı yapan biçerdöverleri verim kaybı yaşanmaması için denetliyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Ünüvar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suğla Ovası’nda hasat dönemi olması nedeniyle biçerdöverlerin dane kaybına karşı denetlendiğini söyledi.

Hasat mevsiminin başlamasıyla kurum bünyesinde uzmanlardan oluşturulan 3 ekibin kontrolleri sıklaştırdığını ifade eden Ünüvar, şunları kaydetti :

"Hububat hasadı döneminde ekiplerimiz bölgeyi gezerek çiftçilerimizin herhangi bir mağduriyetle karşılaşmaması için biçerdöver operatörlerinin belgeli olup olmadığını, yangın söndürme ekipmanları ile yardımcı eleman bulunup bulunmadığını, biçim yüksekliği, dane döküm durumu, elek gibi ayarlarının tam olup olmadığını denetliyor. Ortalama verime ilişkin bilgilerle biçerdöver sahibi, operatörü ve tarla sahibi hakkında kişisel bilgiler hasat denetim formuyla kayıt altına alınıyor." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.