Verilen söz unutuldu

Verilen söz unutuldu

Geçtiğimiz yıl yapılacağı açıklanan ‘Erbakan Müzesi’ yapım işinde Büyükşehir Belediyesi'nden gelecek adımın beklenildiği öğrenildi

Geçtiğimiz yıl yapılacağı açıklanan ‘Erbakan Müzesi’nde Büyükşehir Belediyesi'nden gelecek adımın beklenildiği öğrenildi. NEÜ Rektörü Muzaffer Şeker, “Eski Cumhurbaşkanımız ‘Konya Sanayi Mektebi’ binası bu iş için ayrılsın dedi. Karar Büyükşehir’e iletildi, bekleniyor” dedi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde (NEÜ) yıllık değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. NEÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Rektör Yardımcıları, Fakülte Dekanları ile basın yayın kuruluşlarının temsilcileri katıldı. NEÜ Rektörü Prof.Dr.Muzaffer Şeker katılımcılara son bir yılın değerlendirmesini yaptı. Yükseköğretimde oluşan ciddi rekabet ortamında kısa sürede hızlı bir büyüme ivmesi kazandıklarını belirten Rektör Şeker, “Şehir Üniversitesi olarak lisansüstü ağırlıklı, nitelikli öğrenci ile nitelikli akademisyeni buluşturan ve bunların şehir ve ülke sorunlarına çözüm üretme yönünde gelişmelerini sağlayan, geleceğe güvenle bakan bir üniversiteyiz” dedi.

52 ÜLKEDEN ÖĞRENCİ VAR

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin 52 ülkeden öğrencisi olduğunu hatırlatan Şeker, şöyle konuştu: “14 fakülte, 5 meslek yüksekokulu, 2 yüksekokul ve 4 enstitü ile 30 binin üzerinde öğrenci sayısına ulaştık. Üniversitemiz 760’ı öğretim üyesi olmak üzere toplam 1489 akademik personel sayısına ulaştı. Öğrencilerimizin yüzde 37’si Konya merkez ve ilçelerinden geliyor. Geri kalanının ağırlığı ise İç Anadolu Bölgesi’nden oluşuyor. Üniversite yerleşkemizin alanı 2 milyon 47 bin metrekareye ulaştı. Toplamda 230 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak binaların inşaat çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde temeli atılan ve tamamlandığında 100 bin metrekare kapalı alana ulaşacak Meram Tıp Fakültesi yeni hastanesi yapımı ve donanımı için 230 milyon lira harcanacak. Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Ayaktan Tedavi ve Poliklinikleri tamamlanmak üzere. Çocuk- Erişkin Hematoloji Hastanesi inşaatı da hızla devam ediyor.”     

ARAPÇA EĞİTİM ALTERNATİF OLACAK

Açıklanan metro yatırımına da değinen Şeker, “Ülkenin, üniversitenin ve şehrin sorunlarına çözüm üretiminde paydaş olunması önemli. Konya metrosu Konya için yapılacak büyük bir yatırım. Hızla artan nüfusa ve oluşan trafik yoğunluğunu azaltarak hızlı ve etkin bir ulaşım sağlayacak. Ayrıca Konya’nın cazibe merkezi olmasına katkı sağlayacak” şeklinde konuştu. İlahiyat Fakültesi’nde Arapça eğitim veren bir sınıf açıldığını ve bunun YÖK tarafından da onaylandığını ifade eden Şeker, bu programın Uluslararası Arapça İlahiyat Programı adıyla eğitim vereceğini ve Mısır’da yaşanan problemler sonrası alternatif bir Arapça eğitim veren ilahiyat eğitim merkezi olacağını sözlerine ekledi.

 

ERBAKAN MÜZESİ’NE BELEDİYE Mİ ENGEL OLUYOR?

Rektör Şeker’in konuşması sonrası soru cevap kısmına geçildi. Bir gazetecinin geçtiğimiz yıl yapılacağı açıklanan “Necmettin Erbakan Müzesi”nin akıbetini sorması üzerine konuşan Şeker, “Biz Eski Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’e bu projeyi takdim etmiştik. Kendileri de beğendiler. Fakat Erbakan Ailesi’nden gelen talep, ‘Konya Sanayi Mektebi’ binasının bu iş için ayrılması yönündeydi. Çeşitli gerekçelerle bunu istediler. Cumhurbaşkanımız herkese görüşünü sordu, sonra ‘Bu konu Cumhurbaşkanlığı himayesi altına alınmıştır. Konya Sanayi Mektebi’nin bu konu için ayrılması hususunda gerekli girişimler yapılsın’ dedi. O toplantıdan birkaç gün sonra bize ve Büyükşehir Belediyesi’ne ilgili yazılar ulaştırıldı. Yazıda NEÜ tarafından yönetilmek üzere deniliyor. Onlara da karar iletildi ama Büyükşehir bu konuda henüz bir karar vermiş değil. Bekliyor. Biz de gelişmeyi bekliyoruz” dedi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum