Vergi isyanı

Vergi isyanı

Konyalı kamyoncular, 2-3 bin lira arasında fiyatı olan zorunlu dijital takograf cihazını protesto etmek amacıyla Konya Kamyon Garajı girişini trafiğe kapattı

Konya'da bir grup nakliyeci, şehirlerarası yolu trafiğe kapatarak mazot ve kamyonculardan istenen belgelerin yüksek fiyattan verilmesini protesto etti. Nakliyeciler ile polis arasında uzun süren tartışmalar yaşandı. 

Nakliyeciler, Konya Kamyon Garajı girişinde eylem yaptı. Kamyoncular, yaklaşık 1 saat süreyle yol trafiğe kapalı kaldı. Çevik Kuvvet polisinin müdahalesiyle nakliyeciler yolu trafiğe açtı. Uzun süre polislerle tartışan nakliyeciler, mazot fiyatlarının yüksek olmasından, SRC ve psikoteknik belgeleri ile yurt içi ve yurt dışı taşımacılık yetki belgelerini yüksek fiyatlardan aldıklarından dert yandı. Zorunlu dijital takograf cihazının 2 bin lira olduğunu ve alacak güçlerinin bulunmadığını söylediler.

Kamyon ve TIR'cılardan istenen belgelerin yeniden düzenlenmesini ve muayeden gecmek istediklerini belirten kamyoncular, “Mazot fiyatlarının düşürülmesini istiyoruz. Ayrıca C2 belgesi alanlar yurt içinde iş alabiliyor. K1 belgesi olan araçların yurt dışına çıkamadığı gibi, yurt içinde de çalışamıyor. C2'ler mazotu ucuz alıyorlar. Bizim gibi K1 belgesi olanlara ise mazot pahalı veriliyor. Bizler 10 numara yağ kullanmaya itiliyoruz” şeklinde sorunlarını anlattılar.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum