Verdiğiniz sözleri tutun

Verdiğiniz sözleri tutun

DİVA-SEN Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Fidan, hükümetin 24 Haziran seçimlerinden önce çalışanlara verilen vaatlerin yerine getirilmesi çağrısında bulundu.

Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Fidan, Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve yeni yönetimden beklentileri ile ilgili sendika binasında basın toplantısı düzenledi. Yeni sistemin hayırlı olmasını dileyen Fidan, “29 Ekim 1923’de kurulan Cumhuriyetimizin üzerinden 95 yıl gibi uzun bir süre geçti. Yeni sistemimiz olan Cumhurbaşkanlığı sistemi, ülkemize, milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Sistemler devletlerin ve milletlerin, en iyi, en mükemmel bir şekilde yönetilmek suretiyle, ülkenin kalkınması, halkının huzuru, mutluluğu ve refah seviyesinin yaşanabilir düzeyde olması, gelişmiş, kalkınmış ülkelerin arasına girmesi için çok önemlidir. DİVA-SEN olarak; ülkemizin gelişip kalkınması, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde kenetlenmesinden yanayız. Tek vatan, tek bayrak ve tek devlet ilkelerinin sonuna kadar destekçisiyiz” dedi.
SENDİKALAR ÖZÜNE DÖNMELİ

Sendika kültürünün özüne dönmesi için gerekli çabanın sarf edilmesi gerektiğini belirten Fidan, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığı sisteminin, ülkemizin gelişip kalkınması, iç ve dış mihrakların zararlı faaliyetlerine zamanında ivedilikle müdahale edilmesi ve hantal devlet refleksinin hızlı bir şekilde harekete geçirilmesi açısından son derece faydalı olacağına inanıyoruz. Yapılan seçim sonuçlarının, halkın hür ve bağımsız iradeleri neticesinde gerçekleştiğini, ortaya çıkan sonuca da 81 milyonun saygı duyması gerektiğine inanıyoruz. Mevcut yönetiminde; 81 milyonun sorumluluğunu taşıyarak, bu güzel ülkeyi, en mükemmel bir şekilde yöneteceğine olan inancımız tamdır. Herkesi sorumlu olmaya ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Huzurumuzu, birlik ve beraberliğimizi bozmaya kalkacak olan hainlere, kim olurlarsa olsunlar, asla fırsat verilmeyeceğine de olan inancımız tamdır. Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında oluşturulan hükümetin, hak ve adaletin tesis edilmesinin ön planda olacak şekilde, halkımızın sosyal ve ekonomik olarak rahat ettirileceği, terörün bitirilme noktasındaki kararlılığın devam etmesine olan inancımız da tamdır. Adamı olanlar değil, liyakat, hak sahibi ve hakkı olanların, hiçbir kişiye ihtiyaç duymadan, haklarını elde edeceklerine de inanıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarının legal oldukları müddetçe hiç birisi arasında, ayrımcılık ve ötekileştirme yapılmayacağına da inanmak istiyoruz. Sendikaların özüne dönmeleri sağlanmalı, sendikal ahlak ve sendikal kültürünün hayat bulması için çaba sarf edilmelidir.”

VAATLERİN HAYATA GEÇİRİLMESİNİ BEKLİYORUZ

24 Haziran Seçimlerinden önce çalışanlara verilen vaatlerin yerine getirilmesini bekleyen Fidan, Cumhurbaşkanımız; “Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran seçimlerinden önce, çalışanlar adına vaat ettikleri, sözlerinin ivedilikle hayata geçirilmesini bekliyoruz. Hemşireler, Polisler, Öğretmenler ve Din görevlilerinin, Yüksekokul mezunu olup da, 1/4 ek göstergeye yükselenlerin, 3600 ek gösterge üzerinden maaş alabilmelerinin sağlanmasının yolunu açılmasını en kısa zamanda bekliyoruz”diye konuştu.

ÖMER PEHRİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum