Venezüella Devlet Başkanı Maduro: Diktatör değil mütevazıyım

Venezüella Devlet Başkanı Maduro: Diktatör değil mütevazıyım

Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, kendisine yöneltilen ‘diktatör’ eleştirilerine cevap verdi, ‘mütevazı’ olduğunu söyledi

Daily Exelsior gazetesinde yer alan habere göre Maduro, "Bana diktatör demeleri umrumda değil. Bana diktatör diyenlerin cehenneme kadar yolu var. Ben kim olduğumu biliyorum, Simon Bolivar'ın değerlerini taşıyan mütevazı bir adamım. Asla diktatör olamam" dedi.

ABD yönetici temsilcileri, Kolombiya Devlet Başkanı ve Amerikan Devletleri Örgütü, daha önce yaptıkları açıklamalarda Maduro'ya 'diktatör' demiş, Kuzey ve Güney Amerika ülkeleri ise Venezüella'da Mayıs ayında gerçekleştirilen seçimleri tanımadığını açıklamıştı.

Ayrıca, Washington Post gazetesinde yer alan ve bazı üst düzey yetkililere dayandırılan haberde, Donald Trump yönetiminin Venezülla'yı 'teröre destek veren ülkeler listesi'ne eklediği belirtilmiş ve ilgili birimler arasında bu konuda yazışmalar yaptığı ileri sürülmüştü.

1 Kasım'da Trump, Venezüella'nın altın ihracatına yönelik yeni yaptırımlar uygulamak için talimat vermişti.

Trump, tedbirlerin Maduro hükümetinin, ülkesinin servetini kendi 'yolsuzluk amaçları' için kullanmasına karşın alındığını söylemişti.

ABD yönetimi daha önce Maduro'nun eşi ve yakın çevresi de dahil bu ülkedeki pek çok kişiye yaptırım kararı almıştı.

ABD'nin şu ana kadar 'teröre destek veren ülkeler listesi'nde İran, Kuzey Kore, Sudan ve Suriye yer alıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.