Velilerin servis isyanı

Velilerin servis isyanı

Meram’a bağlı pek çok mahallede öğrenciler ve velileri okul servisinden şikayetçi. Taşıma şirketinin ‘Aracım yok’ bahanesi ile öğrenciler bir toplama noktasında bekletilip servis araçlarının diğer okullarda işleri bitince evlerine götürülüyor

Meram’a bağlı Yeşildere Mahallesi’ndeki öğrenci velileri, çocuklarının yaşadığı servis zulmünden şikayetçi. Yeşildere Mahallesi, Kayadibi, Çarıklar, Bayat, Kavak, Gökyurt Mahalleleri ve bölgedeki diğer taşra mahallelerde ikamet eden öğrenciler, okuldan eve gitmek için aktarmalı servis kullanmak zorunda kalıyor. Zeki Özdemir Lisesi, 75. Yıl Lisesi gibi okullardan servislerle toplanan öğrenciler, Kozağaç Anadolu Meslek Lisesi bahçesine bırakılıyor. Öğrenciler burada kendilerini evlerine götürecek servisleri 40-45 dakika beklemek zorunda kalıyor. Veliler, durumun taşıma şirketinin kayırılması nedeniyle oluştuğunu iddia ediyor. Okullarına gitmek için saatlerce yolculuk yapan öğrenciler hem ayakta yolculuk yapıyor hem de okullarına gidebilmek için sabah 6.30’da servislerine çıkıyor. Velilerin yaşanan sorunu çözmek için yaptıkları girişimler ise sonuçsuz kaldı.

TAŞIMA ŞİRKETİ ‘ARACIM YOK’ DİYOR

Durmuş E. isimli bir öğrenci velisi çocuklarını eğitimlerini almak için rezillik çektiklerini belirterek, “Kız çocuğum okula gitmek için 2 saat önceden servise çıkıyor. Sabah 6.30 da servis bekliyor. okulun dönüşü ise daha zor oluyor. Bölge mahallelerde oturan vatandaşların çocukları okullarından toplanıyor, Kozağaç’ta bir okula bırakılıyor. Çocuklarımız burada kontrolsüz bir şekilde 40-45 dakika bekletiliyor. Diğer çocuklar geliyor, servisleri diğer dağıtım işlerini hallediyor, sonra bizim çocuklarımızı evlerine getiriyor” dedi.

Taşıma şirketinin çocukları bekletme gerekçesi olarak ‘Aracımız az’ gerekçesini sunduğunu ifade eden Durmuş E., şu ifadeler yer verdi: “Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Valimize hatta milletvekillerimize durumumuz arz ettik fakat şu ana kadar bir çözüm olmadı. Taşıma şirketi kayırılıyor. Biz daha fazla ısrar edince taşıma şirketi yetkilileri ‘Böyle yaparsanız taşımayı kaldırırım çocuklarınız okuyamaz’ diyor. Çocuklarımız toplama noktasında beklerken başlarına bir şey gelse bunun hesabını kim verecek? Kız çocuğum bekledikleri yerde korkuyor. Bu zulme son verilsin. Çocuklarımızın kaderi bir tayıma şirketine mi bırakıldı.”

ÇOCUKLAR AYAKTA YOLCULUK YAPIYOR

Yeşildere Mahallesi’nde ikamet eden bir kız öğrenci ise okula gidip gelmenin çok zor olduğunu belirterek, “Sabah çok erken yola çıkıyoruz, akşam çok geç geliyoruz. Toplama noktasında beklerken korkuyoruz. Çeşit çeşit kişiler gelip oralarda geziyor. Servislerde de zaman zaman ayakta yolculuk yapıyoruz.” Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Kozağaç’ta bir servis kazasında 5 çocuğun can verdiğini hatırlatan veliler, “Çocuklarımız ayakta servis yolculuğu yapıyor. Can güvenliği riske edilmez. Yetkililer sesimizi duysun artık. Çocuklarımızın çektiği bu zulüm son bulsun” şeklinde konuştu.

HÂLİD ŞEN  merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum