Vekilliği halk için yapacağım

Vekilliği halk için yapacağım

Konya'da MHP'nin ilk kadın vekili seçilen Esin Kara, sıklıkla ulaşılamayan bir vekil olmayacağını vurgulayarak, "Her ne ideolojiden olursa olsun, tüm vatandaşlarımızın şikayet ve taleplerini dinleyeceğim. Vekiller bize kulak vermiyor algısını yıkacağım"

RÖPORTAJ: EMRE ÖZGÜL

HALKIN AYAĞINA GİDECEĞİM

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nin Konya'dan seçilen ilk kadın ünvanını alan Milletvekili Esin Kara, Merhaba Gazetesi'ne konuştu. Vekil Kara, MHP'nin gerek Türkiye gerekse Konya genelinde oylarını artırdığına dikkat çekerek, şunları söyledi: "Konya'dan 2 vekil çıkardık. Ülkücüler, gerek başkanına bağlılığını bir kez daha gösterdi. Halkla arasında mesafe olan bir vekil değil, halkın ayağına giden bir vekil olacağım. İsteyen herkes bana ulaşacak."


**Milletvekilliğiniz hayırlı olsun. Konya siyasi anlamda yeni bir döneme girdi, nasıl bir kampanya dönemi geride bıraktınız?

-MHP, seçim kararı alındığı ilk günden itibaren hemen sahalara indi. Halkla ile birebir oldu. Ramazan ayı dolayısı ile sahurlara kadar çalıştık. Günde 17-18 saat ayırarak, 24 Haziran'a geldik. MHP Konya'daki bir vekilini Allah'ın izni ile 2'ye çıkardı. 3. vekili ise az bir farkla kaybettik. MHP'nin Türkiye ve Konya genelinde oylarının yükseldiğine herkes şahit oldu. 24 Haziran, bize bundan sonra Türkiye'de güzel şeylerin olacağının müjdesi olmuştur.

ÜLKÜCÜLER LİDERİNİ DİNLEDİ

**MHP'nin Konya'da oylarını yükselteceği öngörülüyordu. Siz de bu inançta mıydınız?

-Biz, çok inandık. MHP olarak 15 vekilin 15'i için çalıştık. Bir insanın veya siyasi partinin hedefi her zaman en üst düzey olmalıdır. Moralimizi yüksek tuttuk. Allah, nasip etti halkımız da karar verdi, milletvekili olduk. Sayı ne olursa olsun bize süpriz olmayacaktı. Sandık süprizlerle doludur, biz her şeyin bilincindeydik. Ülkücüler genel başkanına sımsıkı sarıldı. Seçimler öncesinde bir algı yapıldı. Partimizin baraj altında kalacağı söylemleri oldu. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ülkücülerin destek vermeyeceği söylendi. Biz, bu algıyı kırdı. Liderinin sözünü tuturak ülkücüler, Cumhurbaşkanına da destek çıktı. Partisini kimsenin beklemediği gibi yükseklere de taşıdı.


**CHP Konya'da vekil sayısını artırdı,  İYİ Parti de Konya'dan 1 vekil çıkardı. Konya'da siyaset mekanizması bundan sonra nasıl işleyecek?

-Her şey, Allah'ın takdiri ve milletin kararıdır. Bu konuda söz söylenmez. Fakat MHP'nin bir davası var. Vatanın bölünmezliği için mücadelemizi sürdürürüz. Zaman vekillerin halka hizmet etme vaktidir. Halk, Konya'daki 15 milletvekilini kendilerine hizmet etsinler diye seçti ve meclise gönderdi. Konya'ya hizmet getirmek önceliğimizdi. MHP adına konuşuyorum. Biz, birdik iki olduk.  Hiç durmadan Konya için çalışacağız. Diğer partilerin yaptıkları üzerine konuşmam doğru olmaz, ben yoluma bakacağım.


ULAŞILAMAYAN VEKİL OLMAYACAĞIM

**Konya'da hangi yatırımlar eksik ve sizin seçim döneminde Konyalılar'a vaad ettikleriniz projeler nelerdi?

-Halk, öncelikle kendisinin dinlenilmesini istiyor. Vekilleri, sahada görmek isteyen vatandaş, aradığı zaman bir vekile de artık kolaylıkla ulaşmayı talep ediyor. Vekil ile kucaklaşmayı ve konuşmayı göstermelik görmek istemiyor. Seçimden önce vatandaşın arasına karışan, seçimden sonra kayıplara karışan vekillere bu halkın artık tahammülü yok. İlçe başkanlarımızın hepsini aradım. 31 ilçe başkanımıza da "Artık, MHP'nin 2. bir vekili var. Mustafa Kalaycı partimizin genel başkan yardımcısı ve işlerinin çok yoğun olmasına rağmen, şehrin her derdine koşuyordu. Ben şimdi Kalaycı'ya omuz verip, ona destek olacağım. Bundan sonra hizmet bize düştü. Konya'nın tüm ilçelerini yine gezeceğim. Sosyal medyadan ilan edeceğim ve belli saat aralığında tüm vatandaşlarımızı dinleyeceğim. Sıkıntısı olan gelsin anlatsın, olmayan da gelsin çayımızı içsin" dedim. Bu projeyi sürdüreceğim. Halk, vekilleri ayağında görecek. Vekil, vatandaşı ayağında ziyaret edecek. Biz, sadece MHP seçmenini dinlemeyeceğiz. Hangi düşünce ve ideolojiden olursa olsun, bütün vatandaşlarımızı dinleyeceğim. Kapımıza gelen her bireyimize kucak açacağım. Benim amacım, herkese hizmet etmek. Partimiz de önce ülkem ve milletim diyor. Partimiz, ülkemizden ve milletimizden sonra gelir. Genel başkanımızın da düşüncesi bu şekildedir. Bize bir adım atana biz, bin adım gideceğiz.


EL ELE VERMEMİZ GEREKİYOR

**Bunun dışında yer alan  öncelikli projelerinizden de kısaca bahseder misiniz?

-Konya, metroyu hakediyor. Ulaşımın hızlı olması için gerekli. Şehir, çok hızlı bir şekilde büyüyor. Çevre yolları il içinde kaldı. Sanayi alanları, şehrin uzak noktalarındayken, şimdi sanayi alanları ile kucaklaştık. Sanayi alanlarının şehrin dışına alınması gerektiğini söylüyoruz. Konya, tüm bunların yanı sıra bir kültür ve turizm şehridir. Turizmin sadece deniz ile bağdaştırılmasını doğru bulmadığımızı belirtiyoruz. Hz. Mevlana gibi çok değerli bir büyüğe ev sahipliği yapıyoruz. Konya, evliyalar şehridir, kıymetinin bilinmesi gerekir. Şehire bir sivil havaalanı şart. Günü birlik gerek yurt içinden gerekse yurt dışından insanlar gidip gelse kötü mü olur? Kültür başkenti olalım. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli de Konya için iki önemli müjde verdi. Konya, Türkiye'nin ilk yerli otomobili için çok önemli ve stratejik bir şehirdir. Bu ne demek, Konya'nın yeni istihdam olanağına kavuşması demektir. Yine Konya'da işsizlik sorununun çözülmesi için çok önemli bir adımdır. Bütün vekiller el ele vererek, bastırmamız gerekir. Yerli otomobil fabrikasını başka bir şehre kaybetmemeliyiz. Açıkçası bir seferberlik başlatmalıyız. Savunma sanayisi konusunda daha da hassas olmalıyız. Kadınlara yönelik de projelerim olacak. Çalıştığım proje var ve genel başkanımıza henüz arz etmedim. Nasıl ki Ülkü Ocaklarımız var ise aynı şekilde kadınlarımıza yönelik de adı konulabilir bu tarz bir birleşmenin olacağı kadın evlerimiz olsun. Bu kadınlar, bir arada çalışsınlar ve para kazansınlar. Yapılacak iş sahası genişletilebilir. Satış noktaları oluşturalım ve kadınlarımızın yaptıklarını satalım. Mesela Elazığ'da yerli yiyecek orcik ve Ağın leblebisi vardır, bir de meşhurdur. Elazığ'daki kadınlar üretim yapsın, ürettikleri Konya'da da satılsın. Kadınlarımızın sosyal ve ekonomik alana yönelimleri ve katkıları olsun.


SAMAN VE HAYVAN İTHAL EDER HALE GELDİK

**Ekonomi konusunda neler söylemek istersiniz? Tarım şehri diye anılan Konya'nın üretim potansiyelini yükseltmesi için girişimleriniz olacak mı?

-24 Haziran erken seçimi, partimizin Genel Başkanı Bahçeli beyin daveti üzerine açıklandı. Daveti yapmadan önce Türkiye'ye kredi notu veren bazı kuruluşlar, Ağustos ayında kredi notunun verilmesini ilan etmişken, erken seçim nedeni ile Mayıs ayında ilan ettiler. Türkiye'nin kredi notunu düşürmeye başladılar. Amaçları döviz üzerinden ekonomik olarak sanal bir algı yapmaktı. Patates ve soğan fiyatları bunun için şişirildi. Her seçim öncesi bunlar olur. Türkiye ve Konya bir tarım şehridir. Sanayi ne kadar önemliyse tarım da o kadar önemlidir. Bir ülkenin kendini doyurabilmesi önem arz eder. Önceden ülkemizde kendine yetecek kadar üretim yapılır bir de ürünler ihrac edilirdi. Şimdi hayvan, saman ithal eder hale geldik. Konya Ovası'ndaki sulama sorununun bir an önce halledilmesi gerekir. Ülkemizde doğal çiftçi özüne dönerek, namuslu bir şekilde üretim yapmalıdır. Çiftçiye önem ve destek verilmeli. Çiftçinin borcu geniş bir vadeye yayılmalı, faizleri silinmelidir. Mazottaki, gübredeki ve akla gelebilecek her kalemdeki vergilerin kaldırılması gerekiyor. Çiftçinin mağduriyeti giderilmeli.


**Ilgın Şeker Fabrikası'nın satılması ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

-Genel başkanımız özelleştirme ile alakalı gerekli açıklamaları zamanında yapmıştı. Şuan biz Cumhur İttifakı kapsamındayız. Bundan sonra özelleştirilecek herhangi bir kamu kurum veya kuruluşu olursa Devlet beyin arkasında oluruz, gerekli açıklamayı da kendisi yapar.


HER SÖZE EVET DİYECEĞİMİZ DÜŞÜNÜLMESİN

**Cumhur İttifakı içinde yer alıyorsunuz. Bundan sonra her adımı AK Parti ile mi atacaksınız? Ayrı düşeceğiniz konular olmayacak mı?

-Ülkemizin aleyhine olacak her türlü kararda biz, MHP olarak denetleyici konusundayız. İttifakın içinde olduğumuz, her söze de evet diyeceğimiz anlamına gelmemelidir. Devlet Bahçeli, bugüne kadar hep bildiği doğruları savundu. Partimiz, doğru bildiği hiç bir şeyden vazgeçmedi. Vicdanımız halka ters düşmeye el vermez.


YA AF ÇIKACAK YA DA HAPİSHANELER ARTACAK

**Seçimden önce MHP tarafından af konusu gündeme geldi ve bir beklenti oluştu. Süreç bundan sonra nasıl işleyecek?

-MHP, seçim beyannamesinde af konusunu gündeme getirmiştir. Gerekçeleri var. Affın kimlere getirileceği bellidir. Teröristlere, vatana ihanet edenlere, kadına şiddet gösterenlere, katillere, çocuk istismarı ve tecavüzcülere af getirilemez. Bugün hapishanelerde bir doluluk var. 20 kişilik koğuşlarda 60 kişi yatıyor. 8 saatte bir yatak vardiyası uygulanıyor. Ya hapishanelerin sayısı artacak ya da kader mahkumlarına af çıkarılacak.  Parti olarak, bu talebimizin arkasında duracağız.


İDAMI HALK İSTİYOR BEN DE SÖYLÜYORUM

**İdam konusunda söylemleriniz oldu, bu konuyu biraz daha açar mısınız?

-Bir kadın ve anne olarak, istismar ve şiddet haberi duyunca yüreğim yanıyor. Parti olarak bizim bu konuya sessiz kalmayacağımızı herkes biliyor. Adana'da 3 yaşında bir kıza tecavüz edildi. Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli'ye konu ile ilgili bir mesaj yazdım. Genel başkanımızdan konuyu gündeme taşımasını talep ettim. Ben, bu mesajı yazmasam bile sayın Bahçeli'nin konuyu dillendireceğini biliyordum. "Çocukları istismar edenlere ve tecavüzcülere en ağır ceza verilmeli" dedi Bahçeli. Ben bunu söylediğim için bir kısım odaklar, söylemlerimi farklı noktalara çekiyor ama ben halkın talebini dile getirdim. Vatandaşa sorun hepsi bunlara idam istiyor. "MHP'nin ilk lafı idam oldu ya da lideri af diyor vekili de idam istiyor" diye konuşanlar, haber yapanlar var. Biraz vicdan!  Milletin vicdanı rahatlayacak ve meclise gelecek ise biz evet deriz idam konusunda. Halkın sesi ve vicdanı olmak bunu gerektirir.


**MHP, milletvekili seçimlerinde oylarını artırdı. Yerel seçim konusunda bu yükselme sizi parti olarak iştahlandırdı mı?

-Tabi ki. İlçe başkanlarımız ile konuştum. Mazbatımızı alır almaz, yerel seçimler için çalışmalara başlayacağız. Biz, çalışacağız. Sahada olacağız. Adaylarımız belirlendikten sonra da adaylarımızın yanında olacağız. Üzerimize düşenin fazlasını yapmaya talibiz.

 

**Milletvekili Esin Kara kimdir?

-Milletvekili Esin Kara, Selçuk Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. 2004 yılında Mali Müşavir olarak göreve başladı. Staja başlama sınavlarında Türkiye birincisi olan vekil Kara, TESMER'de dersler anlattı. 6-7 aylık Mali Müşavir iken TESMER Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. Esin Kara, 3 yıl (S.Ü) Akören Ali Rıza Mercan Meslek Yüksekokulu'nda akademik ders verdi. Esnafın içinde olan ve sahayı yakından tanıyan Kara, 27. Dönem MHP Konya Milletvekili oldu. Kara, ayrıca MHP Konya'dan kadın olarak seçilen ilk vekil ünvanını aldı. Evli ve 1 çocuk annesi olan Esin Kara, 42 yaşında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum