Vekâletle Kesilen Kurbanlık Fiyatları 250 Liradan Başlıyor

Vekâletle Kesilen Kurbanlık Fiyatları 250 Liradan Başlıyor

Yardım derneklerinin vekâletle kurban kesim kampanyalarında 250 liradan başlayan fiyatlar, bin lirayı buluyor. Fiyatlardaki değişimde kurbanlık kesimlerinin yapılacağı ülkelerin siyasi ve ekonomik durumları etkili oluyor. Asya ve Afrika ülkelerinde...

Yardım derneklerinin vekâletle kurban kesim kampanyalarında 250 liradan başlayan fiyatlar, bin lirayı buluyor. Fiyatlardaki değişimde kurbanlık kesimlerinin yapılacağı ülkelerin siyasi ve ekonomik durumları etkili oluyor. Asya ve Afrika ülkelerinde hisseler daha ucuz iken, en palalı kurban Filistin'de kesiliyor.

Yardım dernekleri, Kurban Bayramı'nda kimsesizlerin kimsesi olmak için kolları sıvadı. Yur içinde olduğu kadar yurt dışında da kurban kesip et dağıtan dernekler, hisse bedellerini açıkladı. Cihan'ın derlediği verilere göre Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Asya ve Afrika ülkelerinde kestirilecek kurbanlar için 300 lira talep ediyor. Bu rakam diğer ülkelerde 450 liraya, Filistin’de bin liraya çıkarken, Türkiye için 600 lira isteniyor. Deniz Feneri Derneği’nin uyguladığı fiyatlar da Türkiye ve Suriye’de 640 lira, Filistin’de 800 lira; diğer ülkelerde 290 lira şeklinde.

Sadakataşı Derneği’nin kurban vekâlet bedeli Gazze, Irak, Suriye, Vietnam, Yemen ve Türkiye'de 500 lira; Arakan, Çad, Filipinler Moro, Kenya, Somali, Sri Lanka’da 250 lira. Cansuyu Derneği de Afrika-Sri Lanka için 270 lira, Asya için 300 lira, Arakan kampları için 350 lira, Çeçen kampı için 450 lira, Türkiye ile Filistin ve Suriye kampları için 500 lira talep ediyor. Yardımeli Derneği’nin fiyatları Kenya, Moritanya, Orta Afrika, Somali, Sudan ve Yemen için 350 lira; Romanya, Arnavutluk, Kosova için 500 lira; Türkiye, Filistin, Gazze, Irak, Suriye, Kafkaslar ve Mısır için 650 lira. Diyanet İşleri Başkanlığı, ülke içi kesimlerde 575 lira, ülke dışı kesimlerde 400 lira alıyor. Bu rakamlar Türk Kızılayı’nda sırası ile 650 lira ve 350 lira.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.