Sabit Horasan

Sabit Horasan

Veda maçı ve Avrupa

Veda maçı ve Avrupa

Nihayetinde, taraftarlarla son buluşma ve  bir sezon sonu maçıydı.

Buna rağmen, iki takımında oyun formatını çabuk ataklara dayandırarak sonuca gitmek istediği ve mücadelenin ön planda olduğu bir karşılaşma oldu. 

Maçın geneline baktığımız zaman, Torku Konyaspor’un kazanması gerekirdi. Hatta, alınacak bir galibiyet yeşil-beyazlı ekibe lig 7’nciliği yolunu da açabilirdi. Ama kısmet değilmiş. Son dakikalarda gelen 1 puanda teselli oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısında Torku Konyaspor topa daha çok sahip olmasına karşın net pozisyonlar üretemedi. Buda Kartalların rahat bir konumda olmalarından kaynaklandı sanırım.

Buna karşılık Rizespor ise, ayağa paslarla ve çabuk ataklarla sonuca gitmek istedi. Konuk takım 20. dakikadaki ilk ciddi atağında Kweuke ile golü buldu.  

Hatta, devre arasında basın tribününde oturanların çoğunluğu, “Konyaspor bu oyunla gol bulamaz” görüşünde birleşti.

İkinci 45 dakika da Torku Konyasporlu futbolcular öz benliklerine döndüler. Dahası, Kartallar gerçek futbollarını göstermeye başladı.

Topa daha çok sahip olan, pas yapan, ancak buna karşılık gol yollarında iyi organize olamayan Torku Konyaspor, geçte olsa Rangelov ve Recep’in oyuna alınmasıyla gol atma doğrusuyla karşı karşıya kaldı. Nitekim, gol, birkaç denemeden sonra da uzatma dakikalarında Rangelov ile geldi.

Cumartesi akşamki maç, Torku Konyaspor’un kazanması gereken bir karşılaşmaydı. Ama, golü erken bulan Rizespor 1 puanı aldı, gitti.

Dedik ya, sezon sonu maçıydı. Her iki takımda rahattı. Ama, Konyaspor açısından ligi 7. sırada bitirme adına önemliydi. Bu değerlendirilemedi.

Her şeye rağmen dediğimiz gibi 1 puan teselli oldu.

 Avrupa kupalarına katılmak her takımın rüyasında vardır. Her futbolcu Avrupa takımlarına karşı oynamak ister. Bu büyük bir onurdur.

Ama, bu iyi bir zamanlamayla olması gereken, şu anda Konyaspor için lüks bir beklenti olsa gerek.

Lüks diyorum, çünkü ekonomisi tam oturmamış, borç içerisinde ve iyi planlama yapılmamış bir takımın daha büyük bir ekonomik sorunla karşı karşıya bırakılması doğru bir yol olmasa gerek.

Hani Konyaspor şu anda katılma hakkını elde etti mi? elbette ki hayır.

Olası bir durum karşısında Torku Konyaspor yönetiminin bunu bir başka takıma devretme şansı var mı, onu da bilmiyorum? Bu Federasyonla çözülecek bir konudur sanırım.

Ama, bence sezonun erken açılaması ve yeterli transfer yapılamaması gerçeğiyle birlikte kulübün ekonomik sıkıntı içerisine sokulmaması konusunda iyi karar vermek lazım. Futbolcuların erken form tutması, ligin ilerleyen haftalarında oyuncuların formlarını koruyamamaları veya sakatlıklar da göz önüne alınmalı.

Dahası, takımın geleceği adına böyle bir risk alınması büyük sıkıntılara neden olabilir.

Geçmişte bunun örnekleri çok görüldü. 

--

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR