Recep Çınar

Recep Çınar

Ve Konyasporun kader anı

Ve Konyasporun kader anı

Camia bugün kongre yapacak. Başkanlık için ismi geçen Zeki Çimen’e kimsenin itirazı yok. İnsanların hangi görüşten olursa olsun Konyaspor çatısı altında ya da Konyaspor paydasında birleşmesinden yanayım. Hesabı kitabı olmayan, adı ne olursa olsun, sadece Konyaspor çıkarlarını ön planda tutacak herkesin bu işin ucundan tutmasını arzu ediyorum.

Bugün yapılacak olan genel kurula “Konyaspor kongre üyesi” sıfatımla katılacağım. Konyaspor camiasının büyük travma yaşadığı bugünlerde, göreve gelecek iyi bir yönetimle bu sıkıntıların bitmesini istiyorum. Özellikle takım küme düştükten sonra yaşananlar bu şehre hiç yakışmadı. Nedense Konya çok kolay tıkanıyor bu anlamda.
Küme düşmenin ardından gözler elbette Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e çevrildi doğal olarak. Ancak, Akyürek’in Amerika seyahati öncesi verdiği çabalar, gayretler, ikili ve toplu görüşmeler, Amerika dönüşüne yansımadı.
Nedenini bilemiyoruz.
Elbette vardır makul bir sebebi.
Kimbilir.
Ama, yaşanan süreç Konya’ya da Konyaspor’a da yakışmadı.
Detaylara girmek kimseye bir şey kazandırmaz.
Konyaspor’un başarıya odaklanması kaçınılmaz. Zaten Süper Lig’i yeniden isteyen bir havadan uzaklaşıldığında Aksarayspor’dan ya da buna benzer takımlardan bir farkımız kalmaz, dolayısıyla da sıkıntılar ikiye katlanır.
Konyaspor’un ya da Konya’nın yeni dönemde sorumluluğu dünden daha fazla. Başarıyı isterken ilkeli adımlar atılması da gerekiyor. Geride bıraktığımız sezonda başımıza gelenler, şehrin yumruğunu olması gereken sertlikte vurulması gereken masalara vurmadığı içindir. Konya olarak bu gerçeği görerek yola çıkmalıyız.
Konyaspor Bank Asya’ya yani ikinci lige yakışmıyor. Konyaspor bu yıl ait olduğu yere dönmelidir. Konyaspor’un hedefi sadece Süper Lig’e çıkmak olmamalıdır. Daha yukarılarını istemeliyiz ve bunun için de susmadan doğruları haykırmalıyız.
Takımını seven insanların sesi çıktıkça, bu kulüp elin birisi olacaktır. Gerisi laftır, vitrindir, kağıttan imparatorluklardır. Artık, genel kurullarda gerçekleri görerek, yanlışlara karşı çıkarak
bu kulübe faydalı olalım, bu kulübü sahiplenelim.
Konya için çok şey yaptığını haykıranların, Konyaspor’u ne hale getirdiklerini de unutmayalım.
Evet, bugün genel kurul var.
Bana ve herkese göre  Konyaspor’un kader anı. Başka bir deyişle, kulübün kayyum’a gitmesini önleme eylemi.  Yukarıda da belirttiğim gibi en büyük arzum, Büyükşehir Başkanı Tahir Akyürek’in vereceği desteğe inanan ve Akyürek’e güvenen bir yönetimin göreve gelmesi ve kulübü düzlüğü çıkarmasıdır.
***
Konyaspor Bank Asya’ya bu sezon misafir olmalı. Özellikle başta Zeki Çimen olmak üzere Hüsnü Özkara’nın da üstün gayretleri ile yapılan transferler  zaten bunu gösteriyor. Dahası herkes bu görüşte hemfikir. Önümüzdeki sezon yeniden Turkcell Süper Lig’de olmasını herkesten fazla istiyoruz.
İşin aslı, fena da bir takım olmadı Konyaspor.
Zeki Çimen ve Hüsnü Özkara’nın olağanüstü gayretleri ile Bank Asya’nın en güçlü takımı kuruldu.  Özkara ve oyuncuları ile bütünleşecek bir yönetimin Konyaspor’u layık olduğu yere çıkaracağından zerre kadar kuşkum yok.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Recep Çınar Arşivi
SON YAZILAR