Sabit Horasan

Sabit Horasan

Ve ikinci yarı geldi çattı..

Ve ikinci yarı geldi çattı..

..Ve ikinci yarı geldi çattı..
İlk yarının ardından verilen kısa izin ve çalışma döneminin ardından Bank Asya 1. lig ve 2. lig’de ikinci yarı perdesi hafta sonunda yapılacak maçlarla açılacak.
Konyaspor, lider Elazığspor ile deplasmanda karşı karşıya gelirken; Konya Torku Şekerspor ise Tokatspor’u konuk edecek.
Her iki takımımıza da ligin ikinci yarısında başarı dilerim.
İnanıyorum ki, Konyaspor’da, Şekerspor’da ligin ikinci yarısında çok daha iyi biri performans sergileyerek zirvede ki yerlerini alacaklardır.
İki temsilcimiz de görev yapan teknik adam ve futbolculara güveniyoruz.
***
Konyaspor, ligin ilk yarısında, daha öncede dile getirdiğimiz gibi beklenilenin üzerinde bir performans göstererek kendisini zirve takımları arasında buldu..
Transfer yasağı nedeniyle gençlerle takviyeli kadrosuyla yola çıkan Kartallar, bu başarıyla tüm futbolseverleri şaşırttı..
Ligin başında da dediğimiz gibi, Konyaspor yeni yeni takım oluyor.. Bu da ikinci yarıda takımın oyununa ve alınacak sonuçlara olumlu yansıması halinde Konyaspor’u lig sonunda daha üst sıralarda görebiliriz. Gönlümüzden geçen de, Konyaspor’un ilk iki sırada yer alarak Süper lige yeniden dönmesidir. Bu da başarılmayacak bir olgu değildir. Bir yerde takımın kurtuluşu demektir. Yeter ki istenilsin, birlik olunsun.
Ama, daha öncede belirttiğim gibi, ben yinede şampiyonluktan söz etmeyeceğim.. Dahası şampiyon olacağız veya olalım diyerek genç futbolcuları stres altına sokmanın anlamı yoktur. Bırakalım, takım sessiz ve derinden yol alsın. 
Konyaspor için, ikinci yarının ilk iki haftasında lider Elazığspor ve son haftalarda toparlanarak 4. sıraya kadar yükselen Kasımpaşa ile oynanacak maçlar büyük önem taşımakta. 
Her iki karşılaşmada alınacak 1’er puan bile yeşil-beyazlı takımı zirveye bir adım daha yaklaştıracak. Konyaspor, bunu gerçekleştirecek güce sahiptir.
***
Hakan Aslantaş;
Hiçte uygun olmayan bir zamanda takımdan ayrıldı..
Her ne olursa olsun, transfer yasağı bulunan bir takımdan tecrübeli bir futbolcunun ayrılması tabiî ki, kayıp.
Ama, gidenin ardından da ağlamaya, sızlanmaya gerek yok.. Uğurlar olsun demekten başka yapılacak bir şeyde yok.
Hakan, geçen yıl Kayserispor’dan ayrılmasının ardından Konyaspor’a geldi..
Daha o zaman transferini karşı çıkmıştım. Başka takımların yol verdiği futbolcularla bir yere varılamayacağı gerçeğini dile getirmiştim..
Ama sağ olsunlar, o dönemki yönetim ve teknik direktör Ziya Doğan’ın ‘yanlışı mı, kazığı mı?’ diyelim Hakan ile birlikte geçen yıl 60’a yakın transfer yapıldı. Çoğu gitti. Hatta, lisans çıkartılmadan gönderilenler de oldu.
Sonuç, ortada.. Küme düşen bir takım ve 35-40 milyon’a varan borç..
Hakan’ın Konyaspor’da kaldığı dönemde oynadığı maçlara baktığımız zaman, takıma katkı sağladığı karşılaşma sayısının bir elin parmakları kadar az olduğunu görürüz. Ama, yine de teşekkür ederiz hizmetlerinden dolayı..
Hakan Aslantaş’ın, transferi de kulüpten ayrılması da yanlış oldu..
Konyaspor’u, bu sıkıntılı dönemde bırakıp gitmemeliydi..
Gitti, yeri boş mu kalacak? Tabi ki, değil..  Sezon başından buyana söylüyorum; Hakan’ın yerine Tolga oynatılmış olsaydı Konyaspor genç bir futbolcuyu daha kazanmış olacaktı.. Ama, kaybedilen bir şey yok. Bundan sonra da Tolga’nın Konyaspor’a katkı sağlayacağına ve Konyaspor’un bir futbolcuyu daha kazanacağına yürekten inanıyorum..
Her ne kadar Bursaspor yönetimi ve teknik adamlarının yaptığı da etik dışı olsa da, Konyaspor yönetimi de, Hakan’ı Bursaspor’a vermekle en iyisini yaptı.
Hakan Konyaspor’da kalmış olsaydı sezon sonuna kadar 700 bin lira ödeme yapılacaktı.. Bununla da kalınmayacak, Hakan sezon sonunda sözleşmesi sona ereceği için bonservisi ücreti ödemeden gidecekti. Şu anda Konyaspor’un, alınan transfer ücreti dışında en azından 700 bin lira karı var.. Doğru karar sonucu doğru hareket edildi.. Konyaspor önemli bir ödemeden kurtarıldı..
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR