‘Vatanım Sensin’dizisinde Konyalı imzası

‘Vatanım Sensin’dizisinde Konyalı imzası

Kurtuluş Savaşının destansı öyküsünün anlatıldığı, Türkiye'nin sevilen dizisi 'Vatanım Sensin' in müzikleri, Konyalı besteci, söz yazarı ve aranjör Yıldıray Gürgen imzasını taşıyor.

Kurtuluş Savaşının destansı öyküsünün anlatıldığı, Türkiye'nin sevilen dizisi 'Vatanım Sensin' in müzikleri, Konyalı besteci, söz yazarı ve aranjör Yıldıray Gürgen imzasını taşıyor. Vatanım Sensin; savaşın acımasız ortamında vazifeleri ve vicdanları arasına sıkışanların, aşklarını yine de yeşertmeye çalışanların, her şeye rağmen bir arada kalmaya gayret eden bir ailenin, esaretten özgürlüğe doğru çıkılan amansız bir yolun hikâyesi. Bugüne kadar Türk dizilerinin hiç görmediği ilgiyi gören Vatanım Sensin, 50 ülkede izleyiciyle buluşuyor. Kurtuluş Savaşımızı anlatan bu destansı hikâyeyi dünyada milyonlarca izleyici Türkiye ile birlikte soluksuz takip ediyor. Mucize, Organize İşler, Beyaz Melek, Güneşi Gördüm, Neşeli Hayat, Romantik Komedi, Gecenin Kanatları, Çok Film Hareketler Bunlar, New York’ta Beş Minare, Hür Adam ve Ya Sonra gibi filmlerin müziklerini yapan Gürgen, Yıldız Tilbe, Gülşen, Sami Levi, Seferad, Mahsun Kırmızıgül, Yaşar İpek, Ata Demirer, Nez, Ragga Oktay, Yılmaz Erdoğan, Haluk Levent ve Natalia gibi ses ve sinema sanatçılarının da albümlerine, besteci, söz yazarı ve aranjör olarak imza attı.

YILDIRAY GÜRGEN KİMDİR?

Yıldıray Gürgen, 1969 yılında Konya Ilgın’da doğdu. Altı aylıkken gittikleri Avustralya’da 22 yaşına kadar kaldı ve müzik eğitimini burada New South Wales Conservatorıum Of Musıc’te tamamladıktan sonra Türkiye’ye döndü. Aldığı Batı müziği eğitimini Anadolu müziğiyle harmanlayarak kendine has bir tarz oluşturup kısa zamanda aranjör olarak adını duyurdu. Müzikte bilgisayar teknolojisini kullanan ilk aranjörlerden olup yetişmesine katkılarda bulunduğu birçok müzisyen vardır. Bugüne kadar yaklaşık 300 kadar albümün aranjörlüğünü yapmış, satış rekorları kıran bir çok albüme aranjör olarak imza atmıştır. Bu çalışmaların bazılarının orkestra şefliğini üstlenmiştir. 2004 yılında kendi şirketi Gen Music’ i kurdu ve burada kendi yetiştirdiği ekibi ile sayısız albüm, film ve oyun müziği hazırladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.