Vatandaşın trafik çilesi bitmiyor

Vatandaşın trafik çilesi bitmiyor

Vatandaşlar belediye otobüslerinin duraklarına zamanında gelememesinden şikayetçi.

Bu yıl 13.sü gerçekleşen Konya Tarım Fuarı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla önceki açıldı. Şehirde deyim yerindeyse adım atacak yer kalmadı. Başbakan Davutoğlu, hemşehrileri ile buluşurken, çevre illerden de çok saydı vatandaş fuarı takip etmek için Konya'ya geldi. Konya'da ki bu yoğunluk ise trafik sorunu da beraberinde getirdi. Şeb-i Arus, Süper Lig maçları ve fuarlarda şehrin nüfusu artarken, trafik çilesi de artıyor. Özellikle iş çıkış saatleri ile fuarın kapanma saatleri denk gelmesinden dolayı trafikte uzun kuyruklar oluşuyor.

Trafiğin yoğun olmasından dolayı da otobüsler de zamanında duraklara yetişemiyor. Diğer büyük illere oranla Konya'nın trafiği “Düzenli' olsa da dolmuş ve otobüsler zamanında duraklarda olamıyor. Duraklara biriken vatandaşlar büyük kalabalıklar oluşturuyor. Vatandaş, özellikle bugünlerde iş çıkış saatlerinde 20 dakikanın üzerinde otobüsünü beklediği oluyor. Trafiğin yoğun olmasından dolayı da vatandaşlar, otobüs şoförlerine tepki göstermiyor.

Önceki gün fuarın açılışını gerçekleştirdikten sonra şehir turu yapan Başbakan Davutoğlu, halkı selamladı. Konvoyun geçtiği yerlerde de trafiğin kapatılması uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. Trafiğin bu kadar kısa sürede kapatıldığında araçların uzu kuyruk oluşturmasını doğru bulmadığını belirten İsmail Karaca adlı vatandaş, “Başbakanımız vatandaşı selamlıyor ama trafik de uzun kuyruk oluşuyor. Biz konu da şikayetçi değiliz. Yanlış anlaşılmasın bizim şikayetimiz trafiğin kısa bir süre devam etmediğinde, nefes almaması. Başbakanımızın halkı selamlayarak şehirden ayrılması herkesi memnun etti” diye konuştu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum