Emre Özgül

Emre Özgül

Vatandaşın aklındaki 4 soru

Vatandaşın aklındaki 4 soru

Şeb-i Arus töreninin yapılacağı gün, şehir merkezinde güzel görüntüler yakalamak mümkündü.  Yerli ve yabancı on binlerce turist; akşam saatinde gerçekleştirilecek tören öncesinde alışverişini yapıyor, hatıra fotoğrafı çektiriyor, Konya'nın tarihi ve kültürel noktalarını geziyordu.

**

Saatler öncesinden şehirde geniş güvenlik önlemleri alınmaya başlanmıştı. Tören alanına giden yollar kapatılmıştı. Polisler ile tartışan sürücüler oldu. Burada niye böyle kalabalık var diyen, dünyadan bir haber olanlar da...

**

Arabamızı park ettik. Polis güvenlik kontrolünden geçtik. Görevliydik, programı takip edecektik ve akreditemizi yaptırmıştık.

**

Basın girişinde kuyruk vardı. Vatandaşlar, "Hangi kapı nerede diye" gireceğimiz kapıdaki görevlilere sorular soruyordu. Yabancı bir turist, soluk soluğa beklediğimiz kapının önüne geldi. Belli, biraz gergindi. Turisti, bir kapıdan diğer bir kapıya göndermişler. Ses tonu öfkeliydi. Belki küçük bir olay fakat insanların akıllarında yanlış izlenim bırakmaya gerek yok. Sesimizi buradan ilgililere duyuralım. İnşallah önümüzdeki yıl, bu sıkıntıya bir çözüm bulunur.

19-1-002.jpg19-2-005.jpg

**

İçeriye girdik. Program takibine başladık. Bakan düzeyinde katılım azdı. Bir tek Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş vardı. Eski dönem Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu da protokolde oturuyordu. 

**

Başbakan Binali Yıldırım'ın da Şeb-i Arus törenine iştirak edeceği söylenmişti. Devletin ajansı, Anadolu Ajansın'da da gündem bu şekilde yazılıydı. Başbakan, son dönemlerdeki Konya programlarına neden katılmıyordu? Vatandaşların aklına takıldığı gibi bu soru benim de aklıma takılmıştı.

 

 

**

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, konuşmasını yaptı. Ardından Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş konuşmalarını gerçekleştirdi. Herkes, şimdi sıra Eski Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nda diye beklerken, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan konuşmalarını yapmak için kürsüye davet edildi.  Davutoğlu, memleketinde gerçekleştirilen törende konuşmamıştı.

**

Cumhurbaşkanımız kürsüye gidene kadar, katılımcılar kendisini ayakta alkışladı. Sayın Erdoğan, konuşmasını yaptı. Sunucu tarafından "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yoğun programları nedeni ile aramızdan ayrılacak" denildi. Kimse beklemiyordu. Çünkü Erdoğan, programları her yıl neredeyse sonuna kadar takip ederdi.

**

Erdoğan'ın salondan çıkış yapması ile birlikte, törenin yapıldığı salonda büyük bir hareketlilik oldu. Protokolün tamamı ve vatandaşların büyük bir kısmı, salondan ayrıldı. Günler öncesinden törenler için bilet bulunamazken, programın başlamasından hemen hemen 1 saat sonra koltukların büyük kısmı boş kalmıştı.

**

 

 

Program, gazeteciler için de saat 20.39 sularında bitmişti. Çünkü salonda artık bir heyecan yoktu. Niceliksel olarak törenlere ilgi yoğundu. Bir eleştiri yapmak gerekirse niteliksel olarak belki de her yıl, bir önceki seneyi aratıyordu.

**

Vatandaşın aklındaki soru işaretleri artmaya başlamıştı.

1) Cumhurbaşkanımız Konya'dan neden erken ayrıldı?

2) Başbakan Binali Yıldırım'ın gelmesi beklenirken, Sayın Yıldırım neden Konya'ya gelmedi?

3)Eski Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, törende neden konuşmadı?

4) Bazı protokolün yüzü niye asıktı?

Evet. Bu sorulara cevap gerekliydi.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Emre Özgül Arşivi
SON YAZILAR