Vatandaş icra batağında

Vatandaş icra batağında

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, “Bugün 28 milyon vatandaşımızın icra dosyası vardır. Alacak verecek itilafı vardır. 56 milyon vatandaşımız alacak ve verecek yüzünden birbirleriyle itilaf içindedir” dedi

CHP Derbent ve Hüyük ilçelerinde gerçekleştirdiği 37. Kongre sonucu CHP Derbent İlçe Başkanlığına Salih Çakıllıkoyak yeniden seçilirken, CHP Hüyük İlçe başkanlığına Hüseyin Timurlenk seçildi. Her iki ilçenin kongresine CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Milletvekili Abdüllatif Şener, Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, Bir önceki dönem Konya Milletvekili ve Konya İl Başkan Adayı Hüsnü Bozkurt, İl Başkan Adayı Saim Sezen, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, partililer ve delegeler katıldı. Kongrelerde konuşan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş Cumhuriyetin elimizden kayıp gittiğinin üzerinde durarak, “ Bize bu vatanı, cumhuriyetimizi ve kazanımlarını armağan eden Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kurmaylarına minnettarız. Cumhuriyet elimizden kayıp gidiyor. Bu memleketi çok kötü bir hale getiren bir iktidar var. Referandum sonrası parti devletini oluşturdu. Başındaki her şeyi tasfiye eden bir yapıyı getirdi. Bundan kurtuluş tek reçetesi partimiz CHP ve CHP’nin iktidar olmasıdır. Partimize yapılan saldırılara karşı üst yönetimimiz ülkemizi birleştirmeye çalışıyor. Bizler bunun takipçisi olacağız. Birleştirici güç olan partimiz tekrar ülkemizin demokrasini güçlendirerek, cumhuriyetimizi ve kazanımlarına sahip çıkmaya devam edecektir. Kongrelerden bütünleşmiş anlayışla çıkarak, partimizin iktidarını sağlamak hepimizin görevi olacaktır. Çünkü ülkemizin CHP’nin iktidarına ihtiyacı vardır. Halkımızla birlikte hep birlikte partimizin sağlayacağız” dedi.

SORUNLARI ÇÖZECEK TEK PARTİ CHP

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener de konuşmasında Türkiye’nin sorunlarını çözecek tek partinin CHP olduğunu dile getirerek, “Yoğun bir çalışma temposuna başlamalıyız. Bu anlamda kongreler çok önemlidir. Birliktelik sağlanıyor. Türkiye’yi parçalamaya çalışan bir iktidarla karşı karşıyayız. Türkiye’nin birleştirici gücü olan partimiz CHP, 82 milyon insanımızı severek, birleştiren bir politika takip ediyor. Vatanımız zor durumdadır. Bugün 28 milyon vatandaşımızın icra dosyası vardır. Alacak verecek itilafı vardır. 56 milyon vatandaşımız alacak ve verecek yüzünden birbirleriyle itilaf içindedir. Bu sayı Türkiye’nin seçmen sayısı kadardır. Düşünün bu kadar vatandaşımızı itilaf içine sokmuş bir iktidar vardır. Bunun yanında ekonomimiz iyi değildir. Örtülü ödenekten 2 milyar lira harcanıyor. Kimse hesap vermez. Memleketin parasını kendi paraları gibi harcıyorlar. Üretim ve tarım bitiyor. Böylesine vahim ortamda gerçekten ülkemizin geleceği ve sorunlarından kurtarılması için CHP’nin iktidarına ihtiyaç vardır. Şimdi tek adam zora girdi. Ne yapsam da seçimi kazansan iktidarda kalsam telaşı içindedir. Artık bu ülkede iktidar değişecektir. Bunu hep birlikte görüyoruz. Partimiz iktidara tek alternatif bir parti olup, iktidar olacaktır” diye konuştu.

KORKU İKLİMİNDEN ÇIKMAK ZORUNDAYIZ

Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa da konuşmasında CHP’nin iktidara gelmesinin yakın olduğunu ifade ederek, “Ülkemizin içinde bulunduğu duruma bakarsanız partimiz CHP’nin iktidara geleceği yakındır. Birlik ve beraberlik içindeyiz. Artık dik durmalı, partimizin iktidarını sağlamak için çalışıp mücadele edeceğiz. Ülkemizin ihtiyacı olan CHP iktidarını sağlamak bizlerin ve vatandaşlarımızın bir görevidir.”Bir Önceki Dönem CHP Konya Milletvekili ve Konya İl Başkan Adayı Hüsnü Bozkurt da konuşmasında ekonomide iyi değiliz diyerek, “AK Parti iktidarı bugüne kadar 20’ye yakın paket hazırladı. Ancak çare olmadı. Ekonomimiz iyi değil, gittikçe de kötüye gidiyor. Ülkemizin geldiği noktada hiçbir vatandaşımız memnun değildir. Artık siyasette yeni bir tarz ve alana yönelmeliyiz. Korku ikliminden çıkmalıyız. Antiemperyalist ve tam bağımsızlığı savunan partimiz CHP’yi anlatarak, halkımızla kucaklaşarak partimiz CHP’yi iktidara taşıyacağız. Hep birlikte Cumhuriyetimizin kurucu ayarlarına sahip çıkarak, korku zincirlerini kıracağız. Bunu sağlayacak ve ülkemizin sorunlarını çözecek olan partimiz CHP sahip çıkıp, mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu. CHP Konya İl Başkan Adayı Saim Sezen konuşmasında siyasal ve ekonomik olarak ülkenin çöktüğünü belirterek, “Bu ülke siyasal, ekonomik, ahlaki ve kültürel anlamda çökmüş durumdadır. Bu durum karşısında ülkemizi karşı bir borcumuz vardır. Bu borçta ülkemizi sahip çıkmaktır. Bu borcu ödeme dönemidir. Konya’daki 1 milyon 500 bin seçme ulaşarak, partimiz CHP’yi iktidara taşımalıyız. Hep birlikte bunun mücadelesini vermeliyiz. Çünkü ülkemizin partimiz CHP’nin iktidarına ihtiyacı vardır.” Derbent’te yapılan ilçe kongresinde CHP Derbent İlçe Başkanlığına yeniden Salih Çakıllıkoyak seçilirken, CHP Hüyük İlçe Başkanlığına da Hüseyin Timurlenk seçildi.

HABER MERKEZİ

13-4-007.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.