Vatandaş ekonomiyi soruyor

Vatandaş ekonomiyi soruyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, “Ekonomi düzgün gidiyordu diye herkes açılımını biraz fazla yaptı. Dünyadaki kriz, Türkiye'ye de yansıdı” dedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İnsan Hakları Başkanı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ile AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ali Deresoy, Yönetim Kurulu Üyeleri; Feride Ersöz, Mehmet Ay ve Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcısı Cemal Sayıcı, Merhaba Gazetesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak, Genel Yayın Yönetmenimiz Recep Çınar, Yazı İşleri Müdürümüz Muhammet Gümüş ve Haber Müdürümüz Halid Şen hazır bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta ve beraberindekilere teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

MUHALEFET EKONOMİYİ ÖNÜMÜZE KOYUYOR

“Gündemde ekonomi çok fazla yer alıyor” diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, şunları kaydetti: “Vatandaş, hali ile ekonomiyi soruyor. Muhalefet ise bunu dezavantaj olarak önümüze koyuyor. Bizim uyanık olmamız lazım. Türkiye, bu süreçten geçiyorsa hepimizin kendimizi bir hesaba çekmesi gerekir. Dünyada yaşanan bir sıkıntı, Türkiye'de de yaşanıyorsa, herkes iç muhasebesini yapmalıdır. Ekonomi düzgün gidiyordu diye herkes açılımını biraz fazla yaptı. Dünyadaki kriz Türkiye'de de etkisini gösterince bu hepimize de yansıdı.”

SURİYELİLER ÜZERİNDEN ALGI OLUŞTURULUYOR

Bütün dünyada ırkçılık ile ilgili söylemlerde artışın yaşandığına dikkat çeken Usta, “Siz, yanlış yapıyorsunuz. Bu insanlara sahip çıkmayın. Onlar Suriyeli. Bunlar niye sizinle aynı topraktalar?  Niye ekmek veriyorsunuz?” diyerek, algı peşinde olan belli odaklar var. Çalışacağız. Türkiye'ye zarar vermek için uğraşıyorlar. Bizim insanımız da Suriyeliler ile ilgili doğru olmayan fakat çok dillendirilen şeylere inanıyor” şeklinde konuştu.  

ADAY GÖSTERİLMEYENLER DE KIRGINLIK YOK

Kendisine yöneltilen çeşitli sorulara da cevap veren Usta, başkan adaylarını 2014 yerel seçimlerine göre hemen hemen aynı dönemde açıkladıklarını ifade etti. İttifak devreye girince isimleri açıklama konusunda biraz beklediklerini hatırlatan Usta, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir adım atılacaksa iki taraflı atılmalı. Seçim çalışmalarına ise erken başladık. Değişiklik olan yerler var fakat çok şükür bir kırgınlık yok. 'Görevimiz bitene kadar aynı vaziyette çalışacağız, biz davamızın peşindeyiz' dediler. İsmi yeniden açıklanmayan adaylarımız ile ilgili ters bir şey görmedik. Yeni adaylarımıza da güveniyoruz. Seçimleri kazanacağız inşallah. Merkez ilçeler için de çok kıymetli isimlerin başvuruları vardı. Bu anlamda seçim yapabilmek zor bir şey tabiki. Evet, düşünüldü ve taşınıldı. Hangisi daha iyi olur diye muhasebeler yapıldı. Sonuç itibari ile adaylarımız belirlendi, inşallah hayırlı olur.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum