Vatandaş doğduğu yerde doymuyor

Vatandaş doğduğu yerde doymuyor

Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayı Ahmet Büyüktermiyeci, “Son 2 yılda, maalesef 2 milyon insan Doğu Anadolu'dan batıya göç etmiş. İnsanlar doğdukları yerde karınlarını doyuramıyorlar. Aynı şekilde taşra ilçelerimize de yatırım yapılmıyor” dedi

Çalışmalarını sürdüren Saadet Partisi Konya Milletvekili adayları Hasan Hüseyin Uyar, Ahmet Büyüktermiyeci, İsmail Hakkı Bacak ve Kerim Şenel, Hadim’de esnafları ziyaret ederek destek istedi. Vatandaşlardan destek isteyen adaylara çok sayıda partili de eşlik etti. Ziyaretler sonrası konuşan Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayı Ahmet Büyüktermiyeci, “Saadet Partisi Konya milletvekili adayları olarak yaptığımız ilçe ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Biz sadece seçim zamanı, taşra ilçeleri ziyaret eden bir parti değiliz. Vatandaşlarımızla aramızdaki bağı hiç koparmadık. Vatandaşlarımız da artık Saadet’in tek çözüm olduğunu biliyor. İnşallah 24 Haziran Seçimleri’nde vatandaşımız gerilimi değil huzuru, faizci düzeni değil, adil düzeni, israfı değil, üreterek büyümeyi ve adaleti seçecek” ifadelerine yer verdi.

İNSANLAR DOĞDUKLARI YERDE KARINLARINI DOYURAMIYOR

Yaptıkları taşra mahalle ziyaretlerinde vatandaşların şehre göç ettiğini gördüklerini belirten Büyüktermiyeci, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Anadolu'nun şu anda en büyük problemlerinden birisi iç göçtür. Son 2 yılda, maalesef 2 milyon insan Doğu Anadolu'dan batıya göç etmiş.  İnsanlar doğdukları yerde karınlarını doyuramıyorlar. Eğer siz Anadolu'ya yatırım yapmazsanız, bu insanlara bulundukları yerde iş ve istihdam sağlayacak imkanlar kurmazsanız bu göç önlenemez. Aynı şekilde bu iç göç, büyük şehirlerimizde, Konyamızda da olmaktadır. Eğer siz insanlara köyünde, memleketinde, iş imkanı, eğitim, sağlık imkanı sunmazsanız, vatandaş köyünde tabii ki durmaz. Avrupa ülkelerinde fabrikaların şehir merkezlerinde değil, taşralarda olduğunu görürsünüz. Adeta fabrikalar etrafında kümelenmiş yerleşim birimleri şeklindedir. Fakat biz büyümüş şehirleri daha da büyüterek trafik, sağlık, eğitim gibi pek çok alanda çekilmez hale getiriyoruz. Taşralarımızın potansiyeli değerlendirilmiyor. Üreten köylümüz üretemez hale geldi. Bu yüzden gıdada ithale bağımlı bir ülkeye doğru gidiyoruz. Üretim ağırlıklı politikalara doğru yönelmemiz lazım.”

OBEZİTE HASTASI GİBİYİZ

AK Parti iktidarının adalet ve kalkınma ile ilgili anlayışının yanlış olduğu vurgulayan Termiyeci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yap-işlet-devret modeliyle yapıldı, borçlar ertelendi fakat şimdi aldığın borcu öderken 3 katını ödeyeceksin. Türkiye ekonomisi şu anda obezite hastası gibi. Şişmiş durumda. Ekonominin büyüdüğünü söylüyorlar. Fakat bu büyümeyi hesaplarken alınan borcu da hesaba katıyorlar. Yani 20 milyon daha borç alsak büyümeye 20 milyonluk etki daha yansıtılacak. Yollar köprüler yapıldı, bunlar hep borçla yapıldı.  Bir fabrika borç aldığında fabrikasını geliştirmek yerine patron ofisini güzelleştirirse, altına lüks araç çekerse o fabrika daha da borca batar ve ileride batıp gider. Türkiye ekonomisi şu anda obezite hastası gibi. Şişmiş durumda. Fakat kilolu olması güçlü olduğu anlamına gelmez aksine kasları, adeleleri gelişmediği için hareket etmesi imkansız hale gelir."

HÂLİD ŞEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.